Xàbia trasllada a Ports el seu interès per convertir el far del Cap de Sant Antoni en un centre d'interpretació de la Reserva Marina

24 feb 2016

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i les regidores de Serveis i Medi ambient, Kika Mata i Doris Courcelles, han estat aquest matí a Alacant reunits amb Juan Antonio Gisbert, president de l'Autoritat Portuària d'Alacant.
En la cita han traslladat a Gisbert l'interès de l'Ajuntament per convertir el far del Cap de Sant Antoni en un Centre d'Interpretació mediambiental de la Reserva Marina. L'alcalde ha insistit en la idoneïtat d'aquest espai, situat estratègicament en una de les zones més visitades del Parc Natural del Montgó i amb bon accés tant per a senderistes com per a vehicles, i de la necessitat d'impulsar un projecte d'utilitat pública i servei al ciutadà per a ocupar les instal·lacions. Perquè, com ha recordat Chulvi al president de l'Autoritat Portuària, l'intent de privatitzar aquest edifici i convertir-ho en un hotel va generar a Xàbia un considerable malestar tant a nivell institucional com a social.
Des de Ports s'han mostrat molt receptius davant la idea de Xàbia, ja que convenen que el millor és posar en valor el far a través d'un ús públic i han compromès tota la seua col·laboració al Consistori per a tramitar el projecte. Gisbert fins i tot ha suggerit seguir el model del Faro de l’Albir, unes instal·lacions que els regidors de Xàbia ja han visitat per a extraure idees.
Juan Antonio Gisbert i José Chulvi s'han emplaçat a una pròxima reunió per a seguir tractant el tema, una data en la qual l'alcalde espera ja poder comptar amb el suport de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó per a així poder concretar començar la tramitació.