L'associació de restauradors de Xàbia reconeix al restaurant Pepe y Estrella per tota una vida dedicada a l'hostaleria

24 feb 2016 El col•lectiu premia per la seua professionalitat al cuiner Sergio Box, al sumiller Pablo Catalá i als Salons Carrasco

L'Associació de Restauradors de Xàbia, ARX, va celebrar anit la seua gala anual. És en aquesta vetlada quan els professionals de la gastronomia local fan balanç de les seues activitats desenvolupades al llarg de l'any, estrenyen vincles i reconeixen als associats que han destacat pel seu bon fer.
Així, ARX va lliurar els seus reconeixements a la professionalitat a Sergio Box, responsable de la cuina del Restaurant La Perla i qui malgrat la seua joventut porta pràcticament 25 anys dedicat a l'hostaleria. També es va distingir per la seua professionalitat en la sala a Pablo Catalá, cap de sala i sumiller de Bon Amb, restaurant guardonat amb un estel Michelin i dos sols Repsol.
El reconeixement a empresa col·laboradora va ser per a Salons Carrasco, un local de gestió familiar que va obrir en els anys 70 i que avui, ja baix les regnes d'una tercera generació, està especialitzat en grans esdeveniments com a noces, destacant per la seua professionalitat i servei.
Finalment, els restauradors van retre homenatge al restaurant Pepe y Estrella per tota una vida dedicada a l'hostaleria, un guardó que van arreplegar els seus propietaris, la família Lario, de l'alcalde, José Chulvi.
El primer edil va voler felicitar a tots els guardonats i al sector per la seua col·laboració en campanyes com la de les escapades i pel seu constant treball de promoció, un esforç que també correspon l'Ajuntament programant esdeveniments culturals, esportius i musicals per a desestacionatlizar el turisme.
Per la seua banda, el president d’ARX, José Manuel Piña, va felicitar a l'associació per seguir creixent (enguany hi ha 5 nous associats) i per assoliments com els obtinguts pel restaurant Bon Amb i el seu xef, Alberto Ferruz. També va voler donar l'enhorabona a Dénia pel seu nomenament com a ciutat creativa de la gastronomia per la Unesco.
Piña va dir que Xabia pot presumir d'una gastronomia rica i variada i d'un bon producte fresc, al mateix temps que va avançar que l'associació seguirà apostant per aquesta qualitat i formació que els porta a ser un producte amb repercussió en el turisme. També va recalcar la seua voluntat de mantenir els esdeveniments i jornades gastronòmiques que posen en valor la gastronomia, com les pròximes jornades Xàbia al Plat Primavera (del 6 al 16 de març) en les quals 17 restaurant ofereixen menús especials de degustació a preus tancats.
La gala, presentada per Anabel Chulvi, va tenir com a toc final l'actuació del còmic Manu Gorriz, que va oferir un divertit monòleg.