La Volta de Xàbia dóna la eixida aquest cap de setmana al XX Circuit a Peu de la Marina Alta

22 feb 2016 Més de 2.000 corredors ja s'han inscrit en la carrera amb més estirada del circuit comarcal

L'atletisme de la Marina Alta comença aquest cap de setmana la temporada de les carreres populars de la mà de Circuit a Peu de la Marina Alta, que enguany arriba a la seua XX edició. I com ja és costum en els últims anys, La Volta a Peu de Xàbia es converteix en la primera cita per a tots els afeccionats.
Avui el Club d'Atletisme Llebeig ha presentat junt als regidors d'Esports, Vicent Colomer, i el responsable de Turisme, José Chulvi, la 27 edició d'aquesta carrera que aconsegueix cada any reunir a més de 2.000 corredors de tots els nivells. La Volta a Peu discorre per 10 quilòmetres de terreny pla i pràcticament tot el seu traçat està a vora la mar, la qual cosa la converteix en una de les més atractives i amb més ganxo del circuit.
El regidor d'Esports ha detallat que la carrera és aquest diumenge, 28 de febrer i que el punt d'eixida serà l'Avinguda dels Furs, enfront del Palau d’Esports. La prova regna, en la qual mancant l'última setmana d'inscripcions ja hi ha més de 2.000 atletes apuntats, començarà a les 10 hores. El recorregut, ha afegit el president del Club Llebeig, Jaime Escortell, serà pel Muntanyar fins a la Caleta, des d'on es tornarà pel mateix itinerari a excepció de l'Arenal, ja que els esportistes travessaran el passeig David Ferrer.
A més de la col·laboració de la regidoria d'Esports i de la Policia Local i Protecció Civil (que al costat de més de 80 voluntaris del club vetlaran per la seguretat de l'esdeveniment), enguany el departament de Turisme també ha volgut contribuir a la carrera sponsoritzant les samarretes commemoratives, que porten el logo de la campanya de busseig que s'està promocionant enguany.
L'alcalde i responsable de Turisme, José Chulvi, ha destacat el valor a nivell turístic que suposa una prova tan multitudinària, ja que són molts els que visiten Xàbia tant per a córrer-la o com a acompanyants. L'alcalde ha volgut donar l'enhorabona a l'organització de la prova local, que acumula ja 27 edicions, i també al Circuit a Peu de la Marina, ja que “aquest tipus de proves vertebren la comarca i ens permeten a través de l'esport i conèixer millor els nostres pobles veïns”
En representació del circuit comarcal ha parlat Juanjo Vallés, qui ha assegurat que Xàbia “és garantia de bona organització i gran participació”, per la qual cosa és una aposta segura que siga la primera prova del circuit. Vallés també ha afegit que per al Club Llebeig és “la prova regna de l'any” ja que és la que més corredors reuneix”. De fet, s'estima que la inscripció podria arribar als 2.800 corredors entre la carrera principal i les de xiquets que es disputen al voltant del Palau.
Els organitzadors han comentat que la inscripció està oberta fins a aquest dijous en la web
www.somesport.org i els dorsals per al circuit es podran arreplegar la vesprada del divendres i durant tot el dissabte en el Centre Comercial Portal de la Marina.