La Baixada del Nazareno a Xàbia serà el diumenge 28 de febrer

19 feb 2016

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha rebut aquest matí a la Confraria de Senyores de Jesús Nazareno, que com tots els anys ha lliurat al responsable municipal el programa de celebracions litúrgiques que acompanyen a la processó de Baixada del Nazareno de l'ermita del Calvari fins a l'església de Sant Bartolomé. Aquesta processó serà la vesprada del pròxim diumenge 28 de febrer, una data primerenca (ve marcada sempre per la Quaresma) que permetrà que la venerada imatge estiga durant més de dos mesos en el poble, fins que el 3 de maig torne a la seua ermita.
Les responsables de la Confraria han conversat amb l'alcalde de diferents temes relacionats amb aquesta festa i amb l'ermita del Calvari, que pròximament serà rehabilitada. En aquest sentit, les confrares han brindat tota la seua col·laboració.
A més, han informat de la recent donació que han rebut de part de Pepa Llidó, qui ha lliurat tots els ornaments litúrgics del seu germà (el sacerdot Antoni Llidó, desaparegut en la dictadura xilena de Pinochet) perquè es queden en el Calvari i puguen ser utilitzats per a celebrar allí la missa.
La Confraria de Dones ha començat a repartir per Xàbia el seu programa litúrgic, que enguany té com a portada la reproducció d'una litografia signada per Lambert que mostra el Calvari en els anys 20.