L'Ajuntament de Xàbia fitxa a estudiants dels instituts per a la seua nova campanya de sensibilització contra el masclisme

18 feb 2016 Els joves protagonitzen tres curts en els quals són els xics els que pateixen situacions de “micromasclisme”

“Et sembla normal? Doncs a l'inrevés, tampoc”. Est és el slogan dels tres curts protagonitzats per alumnes de l'IES Antoni Llidó que la regidoria d'Igualtat de Xàbia va a moure per xarxes socials i aplicacions com whatsapp per a sensibilitzar contra el masclisme. Pots vore el vídeo ací.


Hui la regidora Montse Villaverde ha presentat aquesta campanya en la qual han comptat amb la col·laboració com a actors dels estudiants que han participat en uns tallers educatius impartits per la regidoria sobre “micromasclismes”, terme que defineix als comportaments "invisibles" de violència i dominació que pateixen les dones en la seua vida quotidiana.


En aquests tallers, desenvolupats en tots dos instituts de la població, els joves han après a distingir aquestes situacions de desigualtat i, sobre la base de les seues pròpies idees, la productora El Hombre Bala ha preparat els guions per als curtmetratges, ha explicat Villaverde. Són tres històries, una d'elles gira sobre el desagradables que poden ser les floretes, una altra sobre l'assetjament a través del whatsapp i una tercera sobre les converses qualificades com a “femenines”.


Tots els vídeos estan protagonitzats per estudiants i, tal com ha indicat des de la productora Luis Eduardo Pérez, s'ha decidit explicar la pel·lícula a l'inrevés, és a dir, que siguen els xics els que pateixen els micromasclismes, per a així cridar més l’atenció d'unes històries que s'aborden des del dramatisme, surrealisme o exageració. Pérez també ha destacat la implicació màxima i desinteressada de més de 40 xavals en els dos dies de gravació que han posat fi a les setmanes de treball previ.


En la presentació han estat dues d'aquests “actors”, Javier Piles i Pablo Pena, els qui han reconegut que participar en aquesta campanya els ha fet més conscients d'aqueixos xicotets comportaments que degraden a la dona. “Veure-ho des de l'altre punt de vista i posar-te en la seua pell ens obri els ulls per a no fer-ho més” han manifestat.
Amb aquesta campanya, Xàbia fa un pas més en a les seues polítiques d'igualtat que confien en l'educació com a base del canvi de mentalitat necessari per a superar el masclisme.