Xàbia analitza la situació social en la taula de la solidaritat

12 feb 2016

El Centre Social ha acollit avui la primera reunió d'enguany de la taula de la solidaritat, presidida per la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert. Es tracta d'un fòrum d'anàlisi i coordinació de tots els recursos dels quals disposa el municipi per a gestionar els problemes socials i l'atenció a persones que pateixen qualsevol tipus de problemàtica.
En la reunió han participat representants del departament de Serveis Socials, el Gabinet Psicopedagògic, l'Assemblea Local de la Creu Roja, Càrites Parroquials i la Unitat d'Atenció i Protecció Social de la Policia Local (UAPS).
Segons han indicat des del departament que dirigeix Gisbert, entre els temes que s'han tractat està l'adhesió de Xàbia al Pla de Pobresa energètica i s'ha analitzat la situació de les persones que viuen soles, sense família i aïllades socialment, plantejant un esbós de programa per a desenvolupar en un futur pròxim. D'altra banda, la Creu Roja de Xàbia ha informat de canvis d'estratègia en la concessió d'ajudes socials, a través de plans personalitzats d'inserció, del programa de Teleasistencia i altres projectes socials que duen a terme.
L'objectiu d'aquesta Taula, creada fa dos anys a iniciativa de l'Assemblea Local de la Creu Roja, és la coordinació de programes socials, la posada en comú de nous projectes i la col·laboració entre institucions de caràcter social.