24 alumnes de l'IES número 1 de Xàbia participen aquest curs en programes educatius europeus

11 feb 2016 Els estudiantes realitzaran pràctiques formatives a Alemania

L'Ajuntament de Xàbia ha rebut avui a una delegació d'alumnes de l'IES número 1 que al llarg d'aquest curs estan participant en programes europeus com l'Erasmus +. Es tracta d'estudiants de formació professional que durant un període d'entre 1 (els de cicle mitjà) o 3 mesos (cicle superior) realitzen les seues pràctiques formatives en països europeus com Alemanya, Anglaterra, Itàlia o Malta. També als docents implicats en el programa i que durant cinc dies estaran en la ciutat en la qual els seus alumnes desenvoluparan les pràctiques per a conèixer d'a prop l'entorn i els mitjans que tindran a la seua disposició.
El director del centre, Vicent Chorro, ha explicat com l'IES va començar en 2008 aquesta aventura de formació internacional, aprofitant el potencial de ser un centre amb gran diversitat cultural, i conscients de la importància de millorar les competències en idiomes. “Per al nostre alumnat suposa un gran potencial tenir aquesta possibilitat d'entrar en el mercat laboral europeu i participar en un programa que els permet aprendre, obrir ments i conèixer món” ha manifestat Chorro, qui també ha destacat que arran d'aquests plans, joves d'altres països també coneixen Xàbia.
La implicació de l'IES número 1 en aquest tipus de programes és considerable i des que es va obtenir la carta Erasmus en 2008 a aquest curs el nombre d'estudiants i professors que han pogut gaudir d'aquestes beques ha crescut exponencialment.
De fet, tal com han detallat les professores Isabel Català i Lorena Hernández, responsables de la coordinació d'aquests programes, enguany ja són 24 (17 d'ells amb beca) els que participaran en els diferents programes que s'ofereixen, majoritàriament en Leipzing (Alemanya), aprofitant que és un lloc capdavanter en la formació dual. El pròxim curs també hi haurà estudiants que viatgen a Malta per a fer les seues pràctiques i al mateix temps millorar el seu anglès.
Les professores han assenyalat que arran de realitzar aquestes pràctiques, a alguns alumnes se'ls ha presentat l'oportunitat de quedar-se a treballar, un al·licient més per a participar en els Erasmus plus. Un altre programa europeu que desenvolupa l'IES número 1 és el FCT Europa, impulsat per la Generalitat i del que l'any passat es van beneficiar 3 alumnes.
Els estudiants han sigut rebuts avui per l'alcalde, José Chulvi, i els regidors d'Educació, Montse Villaverde, i Joventut, Ximo Segarra. Els responsables municipals han animat als joves al fet que aprofiten al màxim aquesta experiència d'enriquiment cultural, millora del domini d'idiomes estrangers i competències professionals, així com una oportunitat de conèixer una realitat social diferent a la d'ací.