La contrarrellotge decisiva de la Vuelta a España eixirà de Duanes de la Mar en Xàbia

11 feb 2016 L'etapa es disputarà el 9 de setembre i ocuparà més de tres hores de retransmissió en directe

Tres hores de televisió en directe, mil cinc-centes persones entre corredors i tècnics i més de cent cinquanta periodistes acreditats que enviaran la imatge de Xàbia a tota Europa; éstes són algunes de les xifres que es van posar damunt la taula en la reunió tècnica que es va celebrar ahir en l'Ajuntament de Xàbia per planificar la contrarrellotge decisiva de la Vuelta Ciclista a España. A la mateixa, a més de la delegació de la prova, van acodir l'alcalde, José Chulvi, i el regidor d'Esports, Vicent Colomer, a més de representants de la Policia Local i Turisme.

L'etapa es disputarà el pròxim 9 de setembre i unirà les poblacions de Xàbia i Calp per a, molt provablement, dedicir al campió de la rona de 2016.

Un impacte mediàtic global

Des de l'organització de la Vuelta Ciclista es va aclarir que una contrarrellotge no té res a vore amb la resta d'etapes ja que en eixir d'un en un els corredors durant tota la prova, l'impacte de la zona d'eixida és quasi permanent durant la retransmissió. En el cas de Xàbia la zona triada per a l'eixida és Duanes de la Mar, ja que oferix una panoràmica excel·lent de la badia i també permet oferir espais de descongestió per a l'aparcament i el trànsit de vehicles de premsa, equips ciclistes, assistencials, etc.

Segons l'alcalde, José Chulvi: “tindre l'eixida junt a la mar i que els primers kilòmetres de l'etapa que decidirà la Vuelta a España discórreguen en el marc de la badia de Xàbia suposa una immillorable ferramenta de promoció internacional per al nostre poble”.

Es dóna la circumstància que l'etapa Xàbia-Calp es disputarà just un dia després del tancament de les festes de la Mare de Déu de Loreto, el 9 de setembre, amb el que la zona ja s'haurà buidat amb anterioritat i es facilitaran així els treballs de muntatge.

Treball conjunt

Per part de l'Ajuntament de Xàbia, tant la Policia Local com el departament de Turisme han  establit un calendari de treball amb l'organització de la prova per tindre-ho tot llest de cara al 9 de setembre.

Els treballs aniran destinats a la promoció des de molt abans de que es dispute l'etapa, així com a resoldre els reptes logístics d'organitzar una crono individual.