El Help Desk de Xàbia, atenció al resident en quatre idiomes

05 feb 2016 L'edil Doris Courcelles reforça aquest servei per a facilitar els tràmits municipals als estrangers

La regidoria d'Atenció al Resident de Xàbia ha reforçat el Help Desk, un servei d'atenció directa als estrangers amb problemes idiomàtics. Des que va començar aquesta legislatura aquest mostrador està atès per dues treballadores municipals amb coneixements avançats d'idiomes i amb la plena col·laboració diària de la pròpia regidora responsable, Doris Courcelles. La regidora explica que s'atén en alemany, anglès, francès i holandès, llengües que abasten a la majoria dels residents estrangers a Xàbia.
El Help Desk, a part de les persones que es dirigeixen específicament al seu mostrador (de juny a desembre van ser 1.106) també s'encarrega de fer les traduccions necessàries en altres taules de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) com les que compleixen amb tràmits econòmics, del padró o d’Amjasa.
Físicament aquest servei municipal està en l’ OAC (Avinguda Trenc d’Alba número 2) però també està disponible per telèfon (en les extensions 1316 i 1308) o a través del correu electrònic help@ajxabia.org
Tal com recorda Courcelles, el seu departament desenvolupa altres programes per a facilitar la integració dels residents, com els cursos d'espanyol per a estrangers, i “Hablemos más”, una fórmula que posa en contacte a persones amb diferents llengües maternes perquè, a través de converses en cafès, tendes o locals d'oci, puguen practicar idiomes sense moure's del municipi i de forma gratuïta.