El Centre Excursionista de Xàbia celebra el seu 40 aniversari amb una exposició retrospectiva i una xarrada del director d'Al caient de l'Impossible

04 feb 2016 També proposen una marxa al Montgó i passades audiovisuals perquè els escolars coneguen la biodiversitat del parc natural

El Centre Excursionista de Xàbia compleix 40 anys i vol compartir aquesta celebració amb tots els veïns. Per a açò ha programat un calendari d'activitats al llarg d'aquest mes de febrer en les quals repassarà la seua història i promocionarà entre els més xicotets l'amor per la muntanya.
El programa comença dijous que ve 11 amb l'obertura a les 19’30 hores i en el museu Soler Blasco d'una exposició fotogràfica que fa un viatge per aquestes quatre dècades i les expedicions internacionals en les quals han participat en els últims anys.
Des del CEX esperen que aquesta mostra siga una excusa per a que els més d'1.500 socis que té el club puguen recordar anècdotes i moments compartits. No en va, com ha destacat el president, Juan Carlos Ribes, el Centre Excursionista “ha sigut una entitat molt important per a la història de Xàbia, una de les primeres associacions que va existir i una de les quals més activitats abastava”. Com a exemple de la revolució social que va originar, els 700 socis que va aconseguir en poc més d'un any i les diverses seccions que va tenir, com cineclub, motoclub o fotoclub, entre unes altres.
Alguns dels seus fundadors, com Pepe Marzal o Felipe Bisquert, han rememorat els orígens del CEX i la il·lusió de participar en les seues excursions que tenien els xiquets que en aquell temps no arribaven als deu anys i que ara són part de la directiva de l'entitat. Precisament amb vocació de fer pedrera i transmetre als més xicotets l'afició pel muntanyisme, el club ha inclòs en l'aniversari varis passades audiovisuals sobre la riquesa de la biodiversitat en el Montgó per als col·legis de Xàbia.
També una jornada de reg i control de les últimes reforestacions a la Granadella, que serà el dissabte 13.
Una altra de les activitats programades és la xarrada “El sentiment de la muntanya” de Sebastián Álvaro, director del programa televisiu “Al caient de l'Impossible”, que serà el divendres 19 de febrer a les 20 hores en la Casa de la Cultura. És dia també hi haurà un sopar de celebració del 40 aniversari que està oberta a tots els socis que ho desitgen (han de reservar en el propi club). Finalment s'ha preparat una travessia al Montgó el diumenge 21, que eixirà a les 8 hores des de la seu del club.
Els regidors d'Esports, Vicent Colomer, i Cultura, Quico Moragues, han volgut felicitar al club pel seu aniversari, per mantenir-se tan actius i per iniciatives com la Escoleta de Muntanya.