Fins el 30 de març es podrà sol•licitar l'adhesió al pla contra la pobresa energètica en l'Ajuntament de Xàbia

03 feb 2016 La campanya cobrix les despeses de lloger, llum i aigua i es dirigix a persones i famílies en risc d'exclusió

L'Ajuntament de Xàbia ha obert el termini per acollir-se al pla contra la pobresa energètica impulsat per la Generalitat Valenciana.

Fins el dia 30 de març, totes aquelles persones o famílies en risc d'exclusió que no puguen fer front al pagament dels rebuts de l'aigua, llum o el lloguer de vivenda, podran presentar una sol·licitud en Serveis Socials (C/Rafael Echagüe, nº3) per que se les incloga en l'anomenat pla. També es pot demanar per telèfon cridant al 965794142.

¿En què consistixen les ajudes?

Als sol·licitants que complisquen els requisits del programa se'ls abonaran les següents quantitats:

- Consum elèctric: 75 euros per rebut fins un màxim de 300 euros a l'any

- Aigua: 15 euros per rebut fins un màxim de 60 euros a l'any

- Restabliment de subministrament: segons la tarifa habitual de cada companyia

- Lloguer de vivenda: 100 euros al mes fins un periode màxim d'un any (1.200 euros)

En el cas dels lloguers, per accedir a les ajudes ha d'haver existit prèviament un procediment de desnonament, execució hipotecària o dació en pagament. També ha d'existir una quota de lloguer a la que, de forma provada, no es puga fer front.

Sols s'aplicarà a vivendes oferides per bancs, entitats públiques o particulars en què la quota no supere els 250 euros al mes.

Qui pot demanar les ajudes?

Poden ser beneficiàries les persones o unitats familiars o de convivència els ingressos de les quals no superen els  11.182,71 per any. També aquelles en què els ingressos siguen d'un màxim de  14.910,28 euros per any en cas que hi haja persones discapacitades o en situació de gran dependència.

Quina documentació s'ha d'aportar?

S'ha de presentar la justificació d'ingresos percebuts per la persona o unitat familiar, les factures que no es pugen atendre – i en el seu cas els avisos de tall de subministrament – i la referència cadastral de la vivenda llogada.

Per últim s'ha de tindre en compte que els terminis d'este pla es poden acurtar o ampliar segons la disponibilitat pressupostària.