La Policia de Xàbia destina una unitat a les comeses especials

02 feb 2016 El grup s'encarregarà de la vigilància en l'entorn rural i marí, les urbanitzacions i la prevenció en actes multitudinaris

La Policia Local de Xàbia, dins de les accions empreses per la prefectura per a millorar la seua organització interna, ha creat una Unitat de Comeses Especials (UCE). Aquest equip, format per cinc agents, estarà disponible per a atendre tots aquells serveis específics o especials que sorgisquen en la població i, per tant, tindran uns torns de treball més flexibles per a acoblar-se a les necessitats operatives.
Les seues principals funcions seran la vigilància i protecció de la seguretat en les urbanitzacions, el Medi ambient les zones agràries o el litoral. També els operatius preventius en esdeveniments que comporten la concentració de persones en la via pública o en edificis municipals, a mes de la protecció de les autoritats locals si alguna situació ho requereix.
L'inspector en cap, José Antonio Monfort, ha explicat que aquesta unitat naix per a atendre la creixent demanda dels serveis policials fóra del servei ordinari, ja que Xàbia és un municipi amb gran dispersió de població, un vast territori i nombroses activitats esportives o festives que precisen dels seus serveis. Monfort ha assenyalat que amb aquesta reorganització, aquest grup es convertirà en un reforç important a la resta d'agents que presten el servei ordinari en torns fixos.

Nous vehicles
Una altra de les novetats en la Policia Local és la incorporació de dos nous monovolumens a la flota de cotxes patrulla, que ara compta ja amb set vehicles. Els cotxes s'han adquirit via renting, un sistema que a més d'abaratir els costos de manteniment dels vehicles a l'Ajuntament fa que la flota de vehicles estiga en constant renovació, ja que cada parella de vehicles que es va incorporant cada any, finalitza el seu contracte als 4 anys.