El grup Clapir presenta este dissabte a Xàbia el llibre de divulgació “El crit de la història”

02 feb 2016 Es tracta d'un recull de 21 textos que relaten episodis que van des de l'època romana fins els primers moviments migratoris del S.XX

El dissabte 6 de febrer, a les 19.00 hores, la Casa de Cultura de Xàbia acull la presentació del llibre col·lectiu de divulgació “Clapir, el crit de la història”, editat per Llibres de la Drassana. En l'acte, estarà Míriam Devesa Benlloch, en representació dels autors, el regidor de Cultura, Quico Moragues, el director del Museu Arqueològic i Etnogràfic, Joaquim Bolufer, i Josep Vicent Miralles en representació de l'editorial.

Clapir és el nom del grup de recerca que 16  jòvens historiadors i historiadores van constituir en la Universitat de València el 4 de febrer de 2013. Ara, l'editorial valenciana Llibres de la Drassana ha publicat un recull amb els millors 21 textos d'estos investigadors. Les diferents peces, en un to que combina rigor acadèmic amb divulgació literària i periodística, arrepleguen passatges de la història dels valencians que van des del passat remot romà de Valentia o Saguntum fins a l'epopeia de l'emigració dels hòmens de la Marina Alta a Nova York passant pel darre càtar perseguit a Morella, pecadrius, rufians, alcavotes o inquisidors entre altres moltes.

Este llibre es la tercera entrega de la col·lecció d'història valenciana de Llibres de la Drassana després de “Fer Harca” i “Vent de Cabylia”.