Tres universitaris caminen des de València a Xàbia per a demanar millores en el transport públic

01 feb 2016 L'alcalde i el regidor de Joventut han rebut als estudiants i s’han compromès a traslladar les seues reivindicacions a la Generalitat

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el regidor de Joventut, Ximo Segarra, han rebut aquest migdia en l'Ajuntament a tres universitaris del municipi que durant els últims dies han realitzat a peu el trajecte que uneix els seus pisos d'estudiant amb les seues cases familiars. L'objectiu: posar el focus sobre les dificultats de mobilitat que pateixen els veïns de la Marina Alta que necessiten desplaçar-se a València amb regularitat per estudis, treball o necessitats mèdiques.
Juan Caselles Mira (estudiant d'Enginyeria Informàtica en la UPV), Josep Chorro Bas (estudiant de Medicina en la UV) i Joan Pons Diego (estudiant de Dret en la UV) es van calçar les sabatilles i van penjar la motxilla el dissabte a les 8 del matí en el barri de Benimacelt (València) i van començar una ruta de més de 100 quilòmetres fins a Xàbia amb l'esperança de posar obrir un debat sobre les manques en el transport públic i que aporte solucions al problema.
Durant aquest recorregut simbòlic han comptat amb el suport a través de les xarxes socials de centenars de persones que comparteixen problemàtica i avui en arribar a Xàbia els esperava el regidor de Joventut, Ximo Segarra, qui al costat de l'alcalde els han rebut poc després en l'Ajuntament. Després d'escoltar les reivindicacions (tren, liberalització de l'AP7 i millor oferta d'autobusos) dels estudiants, Chulvi s'ha compromès a fer-les arribar a la Conselleria i a posar a nivell municipal els mitjans per a aconseguir millores. Els responsables municipals han felicitat als joves per la seua acció i pel seu compromís per fer sentir les demandes dels estudiants.