Xàbia desestima definitivament un projecte urbanístic en la falda del Montgó

29 ene 2016

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar ahir el ple ordinari corresponent al mes de gener, una sessió en la qual tots els punts es van aprovar per unanimitat a excepció de la desestimació definitiva d'un PAI presentat en els sectors Montgó 3 i 4. Es tracta del tancament definitiu per la via administrativa a un projecte urbanístic conegut com a Huertos del Montgó i que, segons els informes municipals, no compleix amb les bases reguladores del concurs ( no s'ajusta a l'ús assistencial que s'exigeix en aquest sòl) i la declaració d'aquest concurs com a desert. El punt es va aprovar amb els vots del PSPV, Compromís i els regidors Juan Ortolá i Tere Bisquert, comptant amb l'abstenció del PP i el vot en contra dels edils no adscrits Juan Luis Cardona i Oscar Antón.
Un altre tema que va autoritzar ahir el ple va ser una modificació de crèdits per un muntant de 93.000 euros i que es destinarà a contractar la redacció del plec de condicions i el projecte del nou auditori. En la sessió Xàbia va acordar adherir-se al manifest de l'associació de juristes valencians que lluita per la retirada dels recursos d'inconstitucionalitat contra les lleis de dret civil foral valencià i va autoritzar a l'empresa Redexis Gas a disposar de zones de domini públic municipal per a instal·lar la canalització de la xarxa secundària de gas natural
Finalment, en el ple es va adonar de l'informe urbanístic municipal de 2015, una relació dels instruments de planejament aprovats, així com la relació de les llicències atorgades o les actuacions de disciplina urbanística. Segons aquest resum, en 2015 es van concedir 77 llicències d'obra major i 76 d'obra menys i es van obrir un total de 103 expedients d'infracció urbanística.

Al final de la sessió la Corporació va acomiadar i desitjar sort al fins ara secretari municipal, Bernat Osca, que deixa l'Ajuntament de Xàbia per a incorporar-se al Consistori del seu municipi natal.