Els alumnes de 5t de primària del Vicente Tena entrevisten a l'alcalde de Xàbia,

25 ene 2016 La situació dels refugiats, la piscina municipal o el funcionament de l'Ajuntament foren algunes de les preguntes dels escolars

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, es va sotmetre este dilluns a una roda de premsa molt especial. Es varen tractar temes d'actualitat municipal, estatal i internacional, però els qui preguntaven no eren periodistes, sinó els xiquets i xiquetes de 5t de primària del col·legi Vicente Tena.

El principal focus d'atenció va estar en la situació dels refugiats de la guerra de Síria i en com l'Ajuntament podia col·laborar per pal·liar la seua situació. En este sentit, José Chulvi va explicar que des de Xàbia es treballa amb diferents organitzacions d'ajuda humanitària i que, recentment, es va fer entrega a ACNUR (l'organització de Nacions Unides encarregada de la situació dels refugiats) de la recaptació del calendari “Arquitectura i Temps”, editat pel departament de Turisme. En total es van donar vora 5.000 euros.

De la mateixa manera, els alumnes van demostrar estar molt informats de l'agenda pública de Xàbia i es van interessar per infraestructures com la piscina municipal o el nou auditori. De la primera l'alcalde va recalcar la seua confiança en que s'incloga en els pròxims pressupostos de la Generalitat Valenciana. I de la segona, va manifestar la seua intenció de poder obrir-la per a tots els veïns i veïnes en esta legislatura una vegada que s'han fet les primeres passes per posar en marxa el projecte.

Hi va haver temps també per parlar del funcionament de l'Ajuntament, de com treballen el pleno i les comissions, de casos i peticions particulars i fins i tot de la situació del mateix José Chulvi com a alcalde, qui va explicar als improvisats periodistes que “poder ajudar a les persones del teu poble des d'este càrrec és molt gratificant”. Finalment, dos alumnes del centre van gravar a part una peça amb l'alcalde per emetre-la en el programa de ràdio que es realitza des del col·legi.