Xàbia presumirà en Fitur de la riquesa dels seus fons marins per a promocionar-se com a destinació de busseig per a tot l'any

18 ene 2016 El Montgorock també es presentarà en la fira madrilenya amb un concert acústic del cantant Rubén Pozo (Pereza)

L'alcalde de Xàbia i responsable directe de Turisme, José Chulvi, ha presentat avui les accions que ha preparat el seu departament per a la fira de turisme Fitur, que tindrà lloc a partir d'aquest dimecres a Madrid. Chulvi ha posat l'accent en dos dels productes desestacionalitzadors que es potenciaran enguany: el busseig i el festival de música Montgorock, que se celebrarà el 20 i 21 de maig en l'Arenal.

En primer lloc, l'alcalde ha presentat el material promocional de Xàbia com a destinació potent per al turisme subaqüàtic: una cuidada guia de busseig que, baix el lema “submergeix-te en un mar de vida” repassa amb fotografies, textos i infografies els atractius dels nostres 25 quilòmetres de costa, la reserva marina i les 22 immersions que proposen els set clubs de busseig, un sector implicat en tota l'estratègia de posicionament i que avui ha recolzat la presentació.

A més de la guia s'ha mostrat el vídeo per a promocionar aquesta campanya en xarxes socials i internet i que, amb imatges impactants del litoral, mostra les possibilitats de combinar submarinisme amb altres activitats per a tota la família.

El responsable municipal ha destacat el potencial de Xàbia en aquest sector, que l'any passat va sumar més de 30.000 immersions en la badia de Xàbia, de les quals el 57% van ser en mesos diferents a juliol i agost. “Considerem que és un producte emergent que genera economia directa i indirecta i que ajuda a desestacionalitzar ja que la nostra lluita ara és evitar una saturació a l'estiu i elevar l'ocupació en altres mesos” ha manifestat l'alcalde.

Chulvi també ha posat en relleu que el submarinisme és una activitat sostenible i respectuosa amb l'entorn, que valora la riquesa paisatgística i la biodiversitat, alguna cosa que encaixa amb les polítiques que s'estan desenvolupant des de l'Ajuntament. És per açò que en els pròxims mesos s'assistirà a fires específiques del sector (a Madrid i Düsseldorf) i es convocarà un concurs de fotografia subaquàtica.

De moment, tant la guia com el vídeo sobre submarinisme es presentaran al públic en una roda de premsa en Fitur que serà el divendres a les 12’30 hores. El municipi, com en els últims anys, tindrà un mostrador en el stand de la Costa Blanca i participarà en algunes de les seues accions promocionals a nivell provincial, com la cercavila de les festes de la província que hi haurà dins de la fira i per Madrid, en el qual estaran les representants de Fogueres.

Finalment, també es promocionarà en Fitur el Montgorock, el festival que des d'enguany recolza l'Ajuntament com a producte per a públic jove. Serà el diumenge, aprofitant que és un dia amb gran afluència de públic en general, amb un concert en acústic de Rubén Pozo, el cantant de Pereza.

 

Balanç 2015

El responsable municipal de Turisme ha aprofitat la roda de premsa d'avui per a fer un xicotet balanç de les dades del 2015. Un any que ha qualificat de “molt positiu” mentre que s'ha incrementat en 20.000 persones el nombre de visitants rebuts al llarg de l'any. En concret, segons les estimacions de l'eina FET , van anar 281.059 turistes els que van pernoctar en la vila en 2015, dels quals 92.000 van passar per les oficines d'informació. Entre els aspectes analitzats en l'últim exercici està l'impacte de determinades activitats culturals o esportives, com el Granadella Trail, una competició que es calcula va portar a Xàbia entre 2.500 i 3.000 persones entre esportistes i acompanyants.