La festa de Sant Sebastià arriba a Xàbia amb bous al carrer i activitats religioses, per a xiquets i joves

13 ene 2016

La comissió de Sant Sebastià, l'associació cultural taurina de Xàbia i el regidor de Festes, Antonio Miragall, han presentat avui el programa de festes amb el qual la setmana vinent s'honrarà al patró del municipi.

El president de la comissió, Vicent Salvador, ha avançat el programa del que s'encarreguen juntament amb els majorals, que enguany són María Berenguer, Sauro Cholbi, Kike Vives, Conchi Cabrera, Antonio Morillo, Benjamín Soriano, Pepa Ferrer, Salvador Caselles i Ana María Vera.

Començaran el dimecres dia 20, festivitat de Sant Sebastià, amb els actes de caràcter religiós i les cercaviles de les 11 i 19’30 hores en els quals es repartiran dolces i es visitarà la fornícula del patró. A les 20 hores serà la missa.

La programació es reprèn el divendres amb els bous al carrer en la Plaça de l'església. Tal com ocorre des de l'any 2012, l'associació cultural taurina és la principal patrocinadora d'aquests festejos, assumint tota la programació taurina de la festa. El seu representant, Guillermo Bolufer ha detallat que enguany compten amb un pressupost de 15.000 euros amb el qual pagaran les actuacions, el muntatge del recinte, les assegurances, el servei mèdic i la neteja de la plaça en finalitzar.

Hi haurà vaquetes el divendres a les 17’30 i 23 hores, el dissabte a les 12’30, 17’20 (patrocinat per Bar Imperial) i 23 hores i el diumenge a les 12’30 i 17’30 hores. A més, hi haurà carretons per a xiquets el dissabte a les 11’45 hores i bou embolat la nit del dissabte.

També el dissabte, la comissió de Sant Sebastià ha programat un contacontes per a xiquets i de matinada un concert en directe del grup local Donant la Nota.

Finalment, també apareix vinculat a la festa el trofeu Sant Sebastiá que s'ofereix en l'etapa de la tornada ciclista a la Marina, que enguany és el diumenge 31 de gener.

El regidor de Festes, Antonio Miragall, ha convidat a tots els veïns i veïnes a que gaudisquen d'aquesta programació dedicada al patró i ha agraït a la comissió i a l’ACT l'organització del programa i el seu treball per a fer gran la festa.