1540 contribuents de Xàbia s'han adherit ja al pla personalitzat de pagaments

13 ene 2016 Aquesta fórmula que permet obtenir descomptes i flexibilitzar el pagament de tributs segueix oberta a tots els interessats

El regidor d'Hisenda de Xàbia, Antonio Miragall, ha oferit aquest matí les dades provisionals d'acceptació del pla personalitzat de pagaments que té l'Ajuntament a la disposició dels contribuents des de 2013. Miragall ha avançat que, a 12 de gener, eren ja 1540 persones les que havien sol·licitat adherir-se a aquesta fórmula que comporta descomptes i bonificacions pel ràpid pagament o permet fer front als tributs amb flexibilitat i sense recàrrecs al llarg de tot l'any.
El regidor ha explicat que s'ha produït un augment significatiu d'usuaris d'aquest sistema, ja que l'any passat van ser 990 plans els que es van subscriure en tot l'any i en el que portem de 2016 ja són 1540, molts d'ells han optat pel pagament fraccionat. I açò que, com ha recalcat, el termini no ha acabat ja que aquest pla segueix vigent i oferint descomptes fins al dia abans del termini del pagament en voluntària de l'IBI. Tots els interessats a ampliar informació poden fer-ho en l'àrea econòmica de l'Ajuntament i a través dels tríptics informatius que s'han editat enguany per a complementar la campanya informativa en mitjans de comunicació.
En xifres econòmiques, el pla personalitzat va arrancar en 2013 aconseguint avançar el cobrament de 138.000 euros i ja l'any passat va pujar fins als 1.483.000 euros. Enguany s'havia ingressat fins al 5 de gener, dia de la màxima bonificació, un total de 890.000 euros.
Miragall ha recordat que la filosofia d'aquesta iniciativa, pionera en la província d'Alacant i única que no comporta recàrrecs, és facilitar al contribuent un calendari de pagaments que s'ajuste a la seua economia familiar i al mateix temps, incentivar el ràpid pagament amb bonificacions, aconseguint així liquiditat a principi de l'exercici econòmic i amb açò, major capacitat de maniobra de l'Ajuntament sense haver de subscriure préstecs.
El regidor ha posat en relleu que enguany s'han solucionat alguns dels problemes que s'havien detectat en els primers anys, per la qual cosa ara la flexibilitat és màxima i fins i tot es pot canviar al llarg de l'any la planificació inicial. Per això, ha animat a tots els ciutadans a que es plantegen subscriure’s o al menys, que s’acosten a informar-se i comproven si els és  interessant.