Xàbia inicia els tràmits per a la construcció del nou auditori

12 ene 2016

L'Ajuntament de Xàbia portarà a la pròxima comissió informativa d'hisenda una modificació de crèdits per valor de 93.000 euros amb la qual obri el procediment per a construir un nou auditori. Aquesta partida, tal i com ha informat el regidor d’Hisenda, Antonio Miragall, servirà per a contractar la redacció del plec de condicions i el projecte de l'edifici cultural.
Amb aquesta maniobra econòmica realitzada en la primera setmana hàbil de l'any, i que quedarà formalitzada definitivament en el ple de gener, l'executiu local assumeix el compromís d'agilitar al màxim els tràmits per a la construcció de l'auditori, tal com va anunciar quan va decidir aparcar la rehabilitació del Central Cinema com a edifici cultural.

Des dels departaments de Cultura i Escena Urbana, que dirigeixen Quico Moragues i Paco Torres, ja s'ha marcat un calendari amb la planificació dels diferents passos necessaris per a engegar l'obra.

I també compleix amb el calendari amb la planificació dels diferents passos necessaris per a engegar l'obra que s'han marcat des dels departaments de Cultura i Escena Urbana, que dirigeixen Quico Moragues i Paco Torres.

L'auditori que proposa el govern local és un edifici amb vocació polivalent en la parcel·la annexa al Conservatori; amb capacitat per a 400 espectadors asseguts, apte tant per a concerts de música, espectacles de dansa o teatre. Entre les idees que es manegen és que tinga un pati de butaques o grades desmuntables, de manera que puga quedar tota la sala diàfana i albergar a 800 persones dempeus, i un entarimat d'escenari desmuntable per a poder situar-ho en diferents posicions, camerinos individuals i col·lectius amb sanejaments i accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, a més de magatzem, cambres i espais tècnics necessaris.

Una primera estimació xifra el cost d'aquest edifici nou en al voltant de 2’3 milions d'euros.