La festa de Sant Antoni obri el calendari festiu de Xàbia

08 ene 2016 El proper diumenge 17 de gener se celebraran benediccions d'animals en el port i el poble

El calendari festiu de Xàbia comença parell al nou any amb les festes dedicades a Sant Antoni. En la vila, són dues comissions les que preparen diferents activitats per a homenatjar al patró dels animals: la penya La Burrera i el centre d'activitats eqüestres “El Tiraset”.
És per açò que el dia de Sant Antoni hi haurà dues benediccions d'animals, una en el passeig marítim de la Grava i una altra en la Plaça Constitució, en el poble. A més d'aquest acte típic en el qual s'encomana al patró a centenars de mascotes, s'han preparat altres activitats de diversió i oci.
Avui divendres 8 de gener obri el Porrat i Fira de Sant Antoni, una fira d'atraccions per a xiquets instal·lada en un solar municipal de l'Avinguda Palmela. Estarà oberta fins a l'últim dia del mes i tindrà dos dies especials com són el divendres 15, quan s'ha preparat una xocolatada, i el divendres 22, l'única jornada en la qual totes les atraccions tindran un preu especial d'1.5 euros.
La fira és l'aposta principal del programa organitzat per la Penya La Burrera, que també celebrarà el dia de Sant Antoni (diumenge 17) amb una cercavila de crida a la festa per Duanes, la missa en l'església del Loreto, la benediccions de pans i la processó fins al passeig de la Grava on es beneiran a les mascotes.
Per la seua banda, el Tiraset s'encarregarà el dissabte 16 del muntatge i cremà (a les 20 hores) d'un pi monumental en el carrer Sant Antoni, un acte que estarà amenitzat per xaranga i en el qual es repartiran fruita seca i mistela. El dia de Sant Antoni, el Tiraset protagonitzarà la seua desfilada de cavalleries i carretes des del carrer Sant Antoni fins a la plaça Constitució, on es beneirà a tots els animals i es repartirà el panet.