Xàbia s'endinsa en la música d'orquestra amb un nou cicle impulsat per Cultura

05 ene 2016 El primer concert serà el de l'agrupació barroca La Battaglia

El departament municipal de Cultura ha programat per a aquest 2016 un cicle de concerts d'orquestres, una aposta ambiciosa per a acostar un nou vessant musical al públic local. Les actuacions, totes a càrrec d'agrupacions valencianes i amb accés gratuït, començaran el dissabte 30 de gener, a partir de les 22 hores en l'església de Sant Bartolomé amb l'orquestra barroca La Battaglia. Aquest ensemble compta amb Javier Carrau com a director i concertino, i la soprano Elia Casanova. El programa està compost per obres instrumentals de Vivaldi i Handel: El Concerto Grosso Opus 6 nº1 en Sol Major, el Concert per a violí i orquestra Nº 4 en Fa Menor “L'Hivern”, de les Quatre Estacions o la Sinfonia de “Il Farnace”.I a més s'intercalen diverses àries d'òperes i oratoris com Julio César, El Mesías o Il Farnace dels mateixos autors.
El cicle tindrà com a segona cita el concert de l’Orquestra del Conservatori de Castelló, previst per al divendres 26 de febrer a les 22 hores en l'església del Loreto i la tercera el 18 de març, també a les 22 hores en l'església de Sant Bartolomé, a càrrec de l'orquestra del Conservatori de Xàbia.
Tancarà aquest programa, confeccionat per la regidoria que dirigeix Quico Moragues, un gran concert a càrrec de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana aquest estiu. Serà el divendres 29 de juliol en la plaça de l'Església.