Els Reis Mags arribaran a Xàbia amb vaixell

28 dic 2015 La cavalcada incorpora animació amb ball, animals i malabars

La regidoria de Festes de Xàbia informa a tots els xiquets i xiquetes que els Reis Mags d'Orient han confirmat la seua visita al municipi per a la vesprada del pròxim dimarts 5 de gener. Segons ha detallat el regidor, Antonio Miragall, Les seues Majestats tenen previst arribar sobre les 17 hores al port de Xàbia a bord d'una embarcació de pesca, com és el seu costum. En el moll els esperaran les autoritats locals i centenars de persones que volen acompanyar a Melchor, Gaspar i Baltasar en les seues cavalcades per la vila. Tot l'espectacle ha estat coordinat per primera vegada per una comissió específica per als Reis i comptarà amb l'ajuda d'altres col·lectius festers com els moros i cristians, les comissions de Loreto i Fogueres, així com els quintos.
Miragall ha explicat que s'ha preparat un xicotet boato per a les carrosses perquè els reis se senten com a casa i tindrà ball, animals i malabars. La música serà a càrrec de les dues agrupacions de dolçainers, els Xirimitab’s i el Grup de Danses Portitxol, així com de la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia.
L'itinerari de la desfilada variarà en el port. Així, les carrosses eixiran del port i per la plaça Adolfo Suáres accediran a Jaume I, on els reis dedicaran unes paraules als xiquets. Després, a les 19 hores es dirigiran cap al Centre Històric seguint l'itinerari de costum fins a la placeta del Convent.
Patges
Abans de l'arribada de Melchor, Gaspar i Baltasar, els més xicotets rebran la visita dels seus emissaris, que vindran a arreplegar les cartes de xiquets i xiquetes. Estaran les vesprada del dilluns 28 i dimarts 29 de desembre a partir de les 18 hores en el Mercat Municipal i el dissabte 2 de gener, a les 17 hores, en la parròquia del Loreto.