Xàbia comença 2016 amb el nou cicle d'humor “Dijous de

18 dic 2015 Cultura convoca un concurs per als monologuistes amateurs de la comarca que complementarà el show dels actors professionals

El departament de Cultura de Xàbia ha avançat avui algunes de les principals propostes per a l'any que és a punt de començar. Entre elles, un cicle de monòlegs que sota el títol “Dijous de comèdia” tractarà de dinamitzar les nits dels dijous tant en el Centre Històric com Duanes i al mateix temps, començar a crear un bon públic per a quan el municipi dispose d'un auditori i puga programar més teatre, una activitat artística en auge a Xàbia, que explica ja amb tres grups d'alumnes en l'escola local.
El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha detallat les actuacions d'aquest cicle, que des de gener fins a maig es distribuirà dos dijous al mes, sempre a les 20 hores, una en la Casa de Cultura i l'altra en la Casa del Pescador.
L'entrada a les actuacions serà gratuïta, ha assenyalat el regidor, qui ha destacat el nivell dels actors que participaran en aquest cicle, tots reconeguts en el panorama valencià. A més, la regidoria ha decidit obrir un concurs a nivell comarcal per a monologuistes amateur que actuaran a manera de teloners en cada funció. El públic triarà als millors, que poden guanyar premis de 750, 450 i 150 euros i després actuaran una nit dins de les festes de Fogueres.
Quant als caps de cartell, obriran el cicle Óscar Habita el 21 de gener en la Casa de Cultura i Óscar Tramoyeres el dia 28 en la Casa del Pescador. Al febrer seran Ferrán Gadea amb el seu espectacle “Apadrina a un valencià” i Luci Mendoza amb “Esto es otra cosa”, al març Toni Pons amb “Sent” i El Sobrino del diablo amb “Franquestein”, a l'abril Roma Calderón amb “L'animal amant” i Nuel Galán amb “Ho fem junts?”, i tancaran al maig Rafa Alarcón amb “Teoria i pràctica del ligue” i Darío Huerta amb “Més enllà del riure”.
Des de Cultura esperen que “Dijous de Comèdia” es convertisca en una activitat dinamitzadora de la vida cultural i també social en durant aquest hivern i primavera. Al reclam de les actuacions perquè la gent isca de casa s'uneix l'oferta gastronòmica complementària que llançaran les associacions de comerciants de tots dos nuclis urbans i que permetrà als assistents a cada funció obtenir un descompte en els “menús a preus de riure” que oferiran els locals col·laboradors, ha explicat el gerent d'ambdues associacions, Jaume Serra.
Dins de la modalitat teatral, des del departament municipal de Cultura s'està treballant també en dos cicles per al primer quadrimestre, un dirigit a xiquets i un altre per a públic adult.