Xàbia reforça els treballs en el Montgó amb les brigades socials

18 dic 2015 La setmana vinent també s'incorporaran 5 peons forestals gràcies a un pla conjunt de les administracions valencianes

Aquesta setmana s'han incorporat a la plantilla de Medi ambient i Serveis de Xàbia els primers 10 treballadors de les brigades socials que contracta l'Ajuntament gràcies al pla social d'ocupació urgent i per a la protecció del medi ambient. Aquestes brigades, que en total donaran ocupació a 30 persones distribuïdes en tres torns de tres mesos, reforcen la plantilla municipal que s'encarrega de la neteja de llits, barrancs, muntanya i camins públics. Aquest primer equip està treballant en la zona del Cap Martí i en la Plana, on avui han rebut la visita de l'alcalde, José Chulvi, i les regidores de Serveis i Medi ambient, Kika Mata i Doris Courcelles.
Tal com ha explicat el biòleg responsable dels treballs de recuperació forestal en la plana, la brigada està ajudant en les tasques per a retirar pins afectats per la plaga de perforadores i fent treballs manuals per a la recuperació de la zona.
En els pròxims dies l'equip de peons forestals de Xàbia es veurà més reforçat amb la incorporació de 5 persones contractades també per a tres mesos gràcies al Pla Conjunt d'Ocupació de les Administracions Públiques Valencianes. Aquests operacions s'encarregaran de tallar i desramar els peus de pi cremat o afectat per la plaga d’escolítids, recolzar al triturat o transport de les restes vegetals, a la poda selectiva de l'estrat arbustiu rebrotat, l'extracció i retirada de plantes invasores, la restauració de vegetació i sòls afectats pels moviments de maquinària i dels marges de pedra en sec així com a la realització de plantacions i manteniment posterior.
La inversió total en aquest pla és de 27.892 euros, dels quals l'Ajuntament assumirà 9.297 euros i la resta serà cofinançada per la Diputació i la Generalitat.