El director general de l'Administració Local visita Xàbia

11 dic 2015 L'alcalde recorda al responsable autonòmic el compromís pendent de la piscina

El Director General d'Administració Local de la Generalitat Valenciana Antoni Such, ha visitat aquest matí l'Ajuntament de Xàbia per a reunir-se amb l'alcalde, José Chulvi, i diversos regidors de la Corporació els qui li han transmès les necessitats del municipi a nivell administratiu així com les demandes històriques que té pendents la Generalitat amb la vila.
Un dels assumptes tractats en aquesta reunió de treball ha sigut les constants condicionants i problemes que afronta l'Ajuntament en el seu dia a dia administratiu a conseqüència de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració aprovada pel Govern en 2013. Chulvi ha qualificat aquesta normativa de “absurda” ja que a la seua manera de veure “penalitza a les administracions que fem bé les coses”, per la qual cosa ha aprofitat per a demanar la seua ràpida derogació. Al mateix temps ha volgut destacar el treball que està fent Such des de la direcció general per a “ajudar-nos a salvar aquests obstacles”, demostrant sensibilitat amb tots els municipis i ajudant sobretot als més xicotets.
L'alcalde també ha traslladat al representant del Consell les reivindicacions històriques que té pendent la Generalitat amb Xàbia, com és la construcció d'una piscina municipal coberta o la reforma del col·legi Graüll, entre unes altres. El responsable autonòmic ha arreplegat el guant i mostrat la seua predisposició a fer força perquè aquestes infraestructura es vegen reflectides en els pressupostos del 2017, ja que, ha assenyalat “els de 2016 els tenim limitats per una situació econòmica molt difícil per la infrafinanciació i mala gestió durant molts anys”, per la qual cosa se centraran a “assegurar la protecció de les persones i cobrir pilars bàsics com l'educació, sanitat o dependència”.
Such ha felicitat públicament a l'executiu de Xàbia per la seua “excel·lent gestió” i ha definit al de Xàbia com un “Ajuntament exemplar en sostenibilitat financera i prestació de serveis públics” al mateix temps que ha garantit l'especial suport del Consell a aquelles administracions que treballen per la transparència en la gestió i aplicar les noves tecnologies.
El Director General d'Administració Local de la Generalitat també s'ha mostrat partidari de canvis en la llei d'estabilitat financera.