Xàbia reafirma el seu compromís en la recollida selectiva de tèxtil usat

03 dic 2015 L'Ajuntament signa un conveni amb l'ONG Humana

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i la directora general d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Elisabeth Molnar, han signat hui un conveni perquè l'entitat sense ànim de lucre seguisca assumint la recollida selectiva de tèxtil usat en el municipi. Aquest acord reafirma la col·laboració que des de fa una desena d'anys manté l'Ajuntament amb la Fundació. A més, en virtut d'aquest conveni, Humana es compromet a realitzar una aportació econòmica anual dirigida als projectes que determinen les àrees de Serveis i Medi ambient, i Serveis Socials.
L'acord té una durada de dos anys, prorrogables. Aquest servei proporciona als veïns i veïnes una manera fàcil i segura de dipositar en els contenidors de color habitat la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no utilitzen i als quals se'ls pot donar una segona vida. És un servei gratuït per al municipi i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.
Des que es va implantar a Xàbia, la recollida de roba usada en contenidors d'Humana s'ha anat consolidant. L'any passat, la ciutadania va aportar un total de 98.796 quilograms de roba i calçat per a la seua reutilització i reciclatge, gràcies a una xarxa de 35 contenidors en la via pública i Punts Verds. Enguany, de gener a octubre, la xifra ascendeix a 99.909 kg.

El responsable de l'àrea de Recollida a la Comunitat Valenciana, Salva Palacios Pardo, li ha explicat al alcalde que “cada vegada hi ha més consciència sobre els beneficis ambientals i socials que representa una correcta gestió del residu tèxtil” i ha agraït a la ciutadania les seues donacions “que a hores d'ara ja superen les de l'any passat, i volem que sàpien que darrere de cada contenidor hi ha un treball intens per reutilitzar les peces i donar-los una segona vida”.
A més, amb els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil usat, Humana finança i el desenvolupament de programes de protecció al medi ambient a Espanya i de cooperació en els països del Sud, en els àmbits de l'educació, l'agricultura i el desenvolupament rural, el desenvolupament comunitari, les energies renovables o l'eficiència energètica, la lluita contra les malalties contagioses així com l'assistència en situacions d'emergència. Així mateix es duen a terme projectes d'ajuda social en els municipis en els quals la Fundació està present.