Xàbia serà la seu del màster de la Universitat d'Alacant en gestió del patrimoni

27 nov 2015

El Museu Soler Blasco de Xàbia es convertirà en els pròxims cursos 2016-2017 i 2017-2018 en seu del màster de la Universitat d'Alacant en gestió del patrimoni. Així ho han anunciat l'alcalde i regidor de Turisme de Xàbia, José Chulvi, i el responsable de Cultura, Quico Moragues, després de reunir-se amb el director del màster, el catedràtic de Geografia Humana de la UA, Gabino Ponce, i el coordinador del mòdul i professor de la Uned a Elx, José Antonio López Mira.
Així mateix, en el marc d'aquest acord, Xàbia també acollirà el Congrés Iberoamericà de Gestió del Patrimoni corresponent al pròxim curs.
El màster, que reuneix a universitaris arribats de titulacions diferents com a arqueologia, història de l'art, arquitectura o turisme, entre uns altres, es divideix en dos cursos: un de 200 hores pel qual s'obté el títol d'expert universitari i un altre de 300 que proporciona el d'especialista. També està obert a alumnes externs, que aconseguirien un certificat d'aprofitament de la formació.
Segons han detallat els responsables municipals, les classes s'impartiran els divendres de tot el curs lectiu en les instal·lacions del museu. Dividides en cinc mòduls (gestió arqueològica, etnogràfica, medieval, arquitectònica o del turisme patrimonial) acaben amb la realització d'un treball de finalització de màster que, segons s'ha acordat, estarà relacionat amb Xàbia.
Aquest màster, que va per la seua 12 edició, reuneix a entre 15 i 30 alumnes interessats a elevar el seu nivell de qualificació per a l'adequada gestió i posada en valor dels béns patrimonials i culturals o d'iniciatives viables de desenvolupament sostenibles basades en la dinamització dels recursos patrimonials locals i del seu aprofitament sostenible i racional.
Per a ser seu d'aquesta formació acadèmica, l'Ajuntament de Xàbia signarà un acord de cooperació pel qual realitzarà una aportació de 18.000 euros a la Universitat que estarà íntegrament destinada a beques per a alumnes.
Tal com ha assenyalat el regidor de Cultura, per a Xàbia resulta molt interessant aquest acord, ja que obri les vies de col·laboració amb el món universitari, i també dóna una oportunitat als estudiants de la comarca de poder seguir formant-se sense haver de desplaçar-se.
Per la seua banda l'alcalde ha destacat com a positiu que l'experiència a més estiga vinculada precisament al camp del patrimoni, un ben públic que en els últims anys l'Ajuntament de Xàbia està recuperant i enfocant-ho com a recurs turístic diferenciador.