Més de 800 veïns de Xàbia es vacunen contra la violència de gènere

26 nov 2015

La campanya “Vacuna't contra la violència”, impulsada per l'associació feminista Matria, ha aconseguit a Xàbia més de 800 adhesions gràcies a les taules informatives que s'han instal·lat aquesta setmana en els instituts de secundària i hui en el mercat ambulant setmanal. Ateses per diverses regidores de l'Ajuntament, com són Montse Villaverde, Marta Bañuls, Pepa Gisbert o Isabel Bolufer, i dones representants d'associacions com les Mestresses de casa, Dones Emprenedores o Creu Roja han estat informant sobre els mitjans que hi ha per a lluitar contra la violència masclista i arreplegant el compromís dels veïns a prendre una actitud activa en la seua eradicació.
Amb aquesta acció es tanca la programació impulsada pel departament d'Igualtat en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra la violència de gènere. No obstant açò, pròximament hi haurà noves activitats enfocades a combatre aquesta xacra social.
D'una banda, el diumenge 13 de desembre, el Club de Dojo Do Xàbia oferirà un taller gratuït de defensa personal per a dones. Serà de 10 a 13 hores en el Palau d’Esports Miguel Buigues i hi ha 20 places disponibles que s'assignaran per ordre de reserva. Per a més informació o inscripcions poden cridar al 600225513
També hi ha previstes activitats dirigides a col·lectius específics com són un curs sobre igualtat de gènere i coeducació per a professors i tallers de coeducació per a primària com “Oliver Button és una xiqueta” o “Disney Woman world" (també anomenat taller de desprincesament) i per als estudiants d'ESO, titulat “El mite de l'amor romàntic” i una campanya per a fer visibles els micromasclismes.