Els xiquets de Xàbia senyalitzen els Camins Escolars

25 nov 2015

Un grup de xiquets voluntaris, conjuntament amb alguns membres del Consell dels Xiquets, van participar ahir dimarts en el tercer taller organitzat per Pas a Pas Camins Escolars Xàbia, per a senyalitzar les rutes escolars segures que la regidoria de Participació Ciutadana ha promogut per a fomentar que els xiquets vagen caminant al col·legi. Els senyals que es fixaran durant els pròxims dies al llarg del trajecte van ser creades pels participants en aquest taller, que es va desenvolupar en la plaça de l'Església.
Una trentena de xiquets, abillats convenient per a l'ocasió, van prendre el carrer per a pintar i crear els senyals que marcaran els camins escolars de la nostra localitat. Els organitzadors havien disposat un gran nombre de peces, lletres de fusta, pintures, mascaretes i tot el material necessari perquè els xiquets pogueren plasmar les seues creacions.
Dues hores de taller van ser suficients perquè la capacitat creativa dels “xicotets urbanistes” superara amb escreix les propostes inicials. Aquests senyals, es fixaran al llarg de les pròximes setmanes en el recorregut que transita pel Centre Històric entre els col·legis María Inmaculada, Vicente Tena i Graüll. També es posaran senyals en els sis col·legis de la localitat que participen en el projecte.
Al llarg de les tres últimes setmanes, Pas a Pas ha organitzat diverses activitats perquè els xiquets puguen conèixer i gaudir la seua ciutat d'una manera més amable i com ho feien els seus pares, no fa tant temps.
Aquest taller és part del projecte “Pas a Pas, Camins Escolars Xàbia” amb el qual des de l'Ajuntament es vol facilitar que els xiquets vagen al col·le caminant, perquè és més segur que anar amb cotxe i és millor per a la seua educació. Pretén reduir el nombre de vehicles privats que diàriament col·lapsen l'entorn dels col·legis. D'aquesta manera es pretén també, contribuir a la millora mitjà ambiental i de seguretat. Es tracta d'un pas més en l'educació dels ciutadans intel·ligents del futur.
El projecte “Pas a Pas, Camins Escolars Xàbia” és una iniciativa de les regidories de Participació Ciutadana i Educació de Xàbia, que dirigeix Montse Villaverde, amb la col·laboració de la Policia Local.
Aquesta idea parteix dels propis xiquets del Consell dels Xiquets que van manifestar que els agradaria poder anar des de les seues cases de forma autònoma al col·legi o, almenys, poder trobar-se amb els seus amics en un punt proper i d'ací acabar el recorregut fins al centre. La idea conjuga amb la vocació de ciutat educadora que té Xàbia, ja que aquest sistema és més educatiu, en tant que potencia la socialització dels xiquets amb el seu entorn i també és més saludable perquè implanta una rutina diària d'exercici físic. Així mateix, els xicotets aprenen a ser vianants, coneixen millor la seua localitat i als seus veïns.