L'Ajuntament de Xàbia amplia l'horari i destina un equip específic de personal per a gestionar les ajudes per a llibres

30 nov 2015 El termini per a sol·licitar les subvencions és de l'1 al 15 de desembre

L'Ajuntament de Xàbia informa a tots els pares i mares d'alumnes d'Educació Primària, Secundària o Formació Professional Bàsica que el termini per a sol·licitar les ajudes econòmiques als llibres de text serà de l'1 al 15 de desembre. L'edil d'Educació, Montse Villaverde, s'ha reunit tant amb els directors dels centres públics i concertats del municipi com amb els representants de les Ampes per a explicar-los el procediment a seguir si volen beneficiar-se del programa de gratuïtat dels llibres, així com preparat una circular en la qual s'arreplega tota la informació necessària. (VEURE DOCUMENT)
Villaverde ha concretat aquest matí amb l'alcalde, José Chulvi, l'horari extraordinari que es mantindrà durant el termini per a gestionar aquestes ajudes, que serà de dilluns a divendres de 8’15 a 14 hores i les vesprades de dilluns i dimecres, de 15’30 a 18’30 hores. S'avança doncs l'obertura de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Avinguda Trenc d’Alba número 2) perquè puguen passar-se de camí al treball i també s'obrirà dues vesprades.
La regidora ha assenyalat que en aquestes dependències hi haurà un equip específic de tres treballadors municipals per a tramitar les ajudes de fins a 200 euros per escolar. El formulari de sol·licitud es podrà descarregar des de la pàgina web

per a emplenar-ho digitalment o bé emplenar-ho en l'oficina municipal.
L'alcalde, qui ha recordat que Xàbia va ser un dels primers municipis que es va adherir al pla per a la gratuïtat dels llibres de text, ha apuntat que l'Ajuntament ja té llesta la dotació econòmica per a complir amb la seua part de la subvenció (el pla està cofinançat per la Generalitat, la Diputació i el Consistori) que ascendeix a 176.000 euros. Com han recalcat els responsables municipals, les ajudes estan destinades als escolars empadronats a Xàbia (encara que estudien en un altre municipi) i que cal aportar les factures dels llibres i el NIE.
Com estableix la línia d'ajudes, en presentar la sol·licitud es percebrà una primera aportació de 100 euros per estudiant i els altres 100 euros es lliuraran a final de curs en el cas que els estudiants facen lliurament dels llibres als seus col·legis per a crear un banc de material per al pròxim curs.

Â