El Consell dels Xiquets de Xàbia inicia nou curs amb vuit incorporacions

20 nov 2015

El Consell dels Xiquets es va reunir ahir en el saló de plens de l'Ajuntament de Xàbia per a donar la benvinguda als nous membres, que a partir d'aquest curs representaran als seus col·legis en aquest òrgan de participació infantil. S'incorporen Eva Bas Bolufer (col·legi Vicente Tena), Agustina Mobile i Daniel Salmerón Masó (col·legi María Inmaculada), Pau Llorca Llinares (Trenc d’Alba), Hugo Fernández García i Lucia Benavent Serrat (col·legi Port), Elisa Berenguer Mengual (col·legi Graüll) i Arantxa Reig (col·legi Arenal). Els dos xiquets que van actuar com a portaveus del renovat consell ja van deixar caure algunes de les quals seran les seues peticions per al Consistori, com una piscina municipal, més pistes de pàdel o un centre de lectura per a l'Arenal, a més de comprometre's a continuar implicant-se en un dels seus projectes més emblemàtics que ja està començant a rodar: els camins escolars.
La sessió del Consell dels Xiquets va estar presidida per l'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Participació Ciutadana i Educació, Montse Villaverde. També van estar entre el públic i prenent nota de les demandes dels xiquets regidors com Vicent Colomer, Pepa Gisbert, Marta Bañuls, José Luis Luengo i Quico Moragues.
Els responsables municipals van recordar alguns dels projectes que ja gaudeixen tots els joves del municipi gràcies al Consell dels Xiquets, com el skate park o la nova zona de jocs en el parc Pinosol. L'alcalde els va animar a prendre aquesta experiència com una oportunitat de fer coses pel seu poble, de conèixer com funciona l'Ajuntament i per a aprendre a debatre, a escoltar altres opinions i sobretot a treballar en equip, sense ànim de competir sinó amb vocació de servei.
Tant els consellers com els seus pares van poder veure un muntatge fotogràfic que va repassar les activitats i tallers de l'últim curs del Consell Escolar i acomiadar a Luis i Courthey dos dels xiquets que ahir van acabar com a consellers.
El Consell dels Xiquets es va posar en marxa la passada legislatura reconeixent la importància dels xiquets com a ciutadans d'ara i no solament de futur, fomentant la seua participació activa en la vida pública municipal i la construcció, desenvolupament i millora de la població. És un espai real de participació dels xiquets i xiquetes de Xàbia ja que canalitza propostes treballades en les aules i consensuades amb la resta de companys.