La Biblioteca de Xàbia presenta “El robatori de Benimassot”

20 nov 2015 Manel Arcos narra en aquest llibre un sonat assalt protagonitzat per bandolers de la Marina

La Biblioteca Municipal de Xàbia se submergeix de ple en el fenomen del bandolerisme amb la presentació del llibre “El robatori de Benimassot”, un curiós assalt perpetrat per la Companyia de Segrestadors de la Marina, liderada per Josep de la Tona de Pedreguer.
La cita amb el periodista i autor de la novel·la, Manel Arcos, és el divendres 27 de novembre a les 19 hores en la biblioteca del carrer Major. En l'acte, presentat pel regidor de Cultura, Quico Moragues, també actuarà el cantautor Rubén Suárez.
Es tracta d'una trobada en el qual s'evocaran aquells temps d'inestabilitat, en els quals el caciquisme estava molt present en la comarca i en el qual els bandolers es van fer llegenda. I sobretot, acostar al públic la singular història esdevinguda a Benimassot, un xicotet poble de la comarca del Comtat, el matí del diumenge 22 de febrer del 1874. Més de 30 bandolers van irrompre en l'església quan tots els veïns acudien a missa per a robar als més rics del lloc. Mentre tots els veïns romanien retinguts en el temple, els roders van acompanyar d'un en un als potentats fins a les seues cases per  arramblar amb tot el de valor, aconseguint un fabulós botí sense vessar ni una gota de sang.