Xàbia recerca el suport de l'Agència Valenciana de Turisme per a posicionar-se com a destinació de busseig

18 nov 2015 L'alcalde s'ha reunit avui amb el secretari autonòmic Francesc Colomer

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, s'ha reunit aquest matí amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a forjar línies de col·laboració en matèria de promoció i buscar el suport de l'Agència Valenciana per a millorar el seu posicionament com a destinació de busseig. El primer edil ha defensat que la riquesa dels fons marins pot convertir a Xàbia “en una potència dins d'aquest sector”, que a més considera molt interessant per ser respectuós amb el medi ambient.
Chulvi ha mostrat la intenció del departament de Turisme de treballar amb aquest objectiu de manera coordinada amb els set clubs de submarinisme de Xàbia, així com posar en valor dins de l'oferta turística altres riqueses com la completa programació cultural i de festivals que es desenvolupen durant tot l'any. “Açò sense perdre de vista el que som: un municipi amb molt turista de segona residència” ha apuntat.
Tant Chulvi com Colomer han qualificat la reunió com “molt productiva” ja que ha servit per a reflexionar sobre el potencial que té el municipi dins de la política turística de la Comunitat, que planteja la “necessitat de qualificació, excel·lència i cerca de singularització” de cadascun de les destinacions per a ser competitiu en un món globalitzat, ha defensat el secretari autonòmic.
Colomer ha parlat de la necessitat que cada població esculla el seu model, el cuide i marque una estratègia, per la qual cosa ha brindat tot el suport a Xàbia en aquest camí.
En la reunió també han participat el tècnic de l'Agència Valenciana, Juanxo Llantada, i la del departament municipal de turisme, Carol Cholbi. Durant la cita s'ha signat el conveni de compensació financera que reportarà a Xàbia una subvenció per a ajudar a pagar els serveis extra que presta durant el període d'alta afluència de visitants i també s'ha parlat de la pròxima jornada de formació en turisme per a equips de govern locals. I és que Xàbia serà una de les poblacions en les quals tinga lloc aquest fòrum d'anàlisi i posada en comú en què polítics i tècnics abordaran la planificació turística, les seues possibilitats com a espai de desenvolupament empresarial i la seua competitivitat i rendibilitat social.
Serà el dimarts 15 de desembre en el Parador i estarà oberta a tota la comarca. Pròximament es donaran els detalls per a participar.