La junta de Govern de Xàbia adjudica projectes per millorar carrers i voreres en el port, Arenal i casc urbà

16 nov 2015 Un altre dels plans és per al mur de contenció del Gorgos en la zona del Pla

L'Ajuntament de Xàbia, en la junta de govern d'avui, ha adjudicat una bateria de projectes relacionats amb obres de millora viària distribuïts per diferents punts del terme municipal. Així mateix, també s'ha inclòs el projecte necessari per a poder reobrir amb seguretat un tram del camí del riu tancat des de 2007 com a conseqüència dels despreniments originats per una riuada. Es tracta la construcció d'un mur de contenció per al riu Gorgos, en la zona del Pla, i la reposició del ferm del camí.
L'alcalde, José Chulvi, ha informat de les nou licitacions, que s'han resolt per procediment de negociat entre les set empreses locals d'arquitectura i enginyeria convidades, adjudicant-se en tots els casos a les ofertes més avantatjoses.
Ara es redactaran els projectes bàsics i d'execució per a aquest grup d'obres, l'estimació global de les quals està entorn dels 1’5 milions d'euros i que es finançaran amb càrrec al romanent de tresoreria.
A més de la del mur fluvial, s'inclou la segona fase del projecte de reurbanització de l'Avinguda Jaume I en el port, amb la reforma de voreres des de l'encreuament amb el carrer Sevilla fins a la confluència amb Lepanto. L'adequació de camins com Molins o La Serpeta, en la Plana, i un projecte global d'asfaltat en vies públiques.
Uns altres dels projectes són per a la reforma del carrer Cervantes, en el poble, i el tram de l'Avinguda dels Furs comprès entre els carrers Lepanto i Manuel Bòrdes. I finalment, dos projectes diferents serviran per a dotar de voreres l'Avinguda del Pla a l'altura dels apartaments L’Ancora i refer l'existent enfront de Jávea Park.
Quant a les obres relacionades amb la posada en valor del patrimoni s'ha adjudicat la construcció d'un rafal al costat del riurau per a albergar una màquina trilladora de pansa que va ser donada al Museu Soler Blasco.