Xàbia reactiva el Consell d'Urbanisme i Medi Ambient per consensuar el pròxim model de desenvolupament

13 nov 2015 L'òrgan és consultiu i està format per representants polítics, empresarials i de la societat civil

Xàbia reprèn en esta legislatura les reunions del Consell d'Urbanisme, un òrgan de participació i debat en què, a més dels grups polítics de l'Ajuntament, estan presents membres de diferents col·lectius com l'Agenda 21 Local, els constructors i promotors, tècnics i comerciants.

En la primera sessió es va acordar establir un règim de dos reunions mensuals, el primer i el tercer dijous de cada mes, a les 19.30 en les oficines de l'OAC (Oficina d'Atenció al Ciutadà). De la mateixa manera, es va aprovar l'acta de constitució segons la qual queda com a presidenta del Consell Isabel Bolufer (regidora de Urbanismo – PSOE); i com a consellers per la resta de grups Vicent Colomer, Francesc Català i Pepa Chorro (designats per Compromís) i Alberto Tur i Juanjo García (del Partit Popular); Cada partit tindrà un únic vot encara que els seus representants poden alternar-se

Per part de l'Agenda 21 Local, estarà José Antonio Rodríguez; en representació dels constructors i promotors Atonio Ribes, José Antonio Rodríguez i Bartolomé Bas; pels tècnics Luís Martínez, Vicent Castelló i Raúl Bover; i va quedar pendent de determinar els vocals per part dels comerciants. A més aquest consell consultiu està obert a qualsevol persona interessada que pot assistir amb dret a veu però no de vot.

Es dóna la circumstància que en esta legislatura està previst que s'aprove el PGOU que marcarà les línies bàsiques dels criteris de desenvolupament i protecció del territori en Xàbia durant els pròxims anys, amb el que els treballs d'este Consell cobren especial importància.