Quasi un centenar de veïns s'apunten als intercanvis d'idiomes impulsats per l'Ajuntament de Xàbia

12 nov 2015 “Parlem més” aprofita la riquesa del cens i organitza grups ciutadans perquè aprenguen conversant espanyol, anglès, francès i alemany

El programa d'intercanvi d'idiomes “Parlem més”, que impulsa la regidoria d'Atenció al Resident de Xàbia, ha començat avui amb un gran èxit de participació. Són quasi un centenar de veïns de nacionalitats diferents els que s'han apuntat a aquesta fórmula per a millorar el seu nivell d'expressió oral d'idiomes. El sistema aprofita la riquesa multicultural del cens per a formar grups de persones amb diferents llengües maternes perquè queden setmanalment, bé per a prendre un cafè o realitzar activitats quotidianes com la compra, i així s'ajuden mútuament a millorar la soltesa en conversa i la riquesa del vocabulari en un idioma diferent.
La regidor responsable d'aquest programa, Doris Courcelles, ha donat avui la benvinguda als participants en “Parlem Més” i els ha explicat que es formaran cinc grups d'anglès-espanyol, un de francès-espanyol i un altre d'alemany-espanyol, a més de la manera que tindran de funcionar.
També l'alcalde, José Chulvi, ha participat en aquest inici de curs i ha felicitat a tots els que fan possible aquesta iniciativa, que posa de manifest “la força de les accions solidàries d'integració i l'enorme potencial que tenim quan treballem junts, ens obrim als altres i superem les barreres del diferent”. Chulvi ha concretat que “Parlem Més” reforça un aspecte tan rellevant com la formació en llengües estrangeres, “un factor de desenvolupament que hem de cuidar en una localitat com Xàbia, que és acollidora de tantes nacionalitats i l'economia de les quals depèn en gran manera del turisme”. Així mateix, ha destacat la seua funció social i d'integració, ja que a través d'aquestes reunions “es reforcen els llaços entre les persones i la sensació de comunitat”.