L'AMPA de l'institut Antoni Llidó de Xàbia enceta la quarta edició de la seua escola de pares amb una mirada a les professions del futur

09 nov 2015 Les conferències estan obertes a totes les famílies i a la comunitat educativa en general

La regidora d'Educació de Xàbia, Montse Villaverde, ha presentat avui junt al director de l'Institut Antoni Llidó, Vicent Chorro, i la presidenta de l’Ampa, Fina Mata, la quarta edició de l’Escola de Pares, un cicle de conferències a través de les quals s'acosten cada curs a les principals problemàtiques i reptes associats a l'educació dels adolescents.
Villaverde ha assenyalat que aquesta activitat ja consolidada “sempre ha tingut molt bon acolliment i és una eina important per a les famílies”, per la qual cosa l'Ajuntament seguirà recolzant-la. També la representant de pares i mares ha destacat la resposta positiva que reben cada any de la comunitat educativa i ha posat en relleu l'important treball dinamitzador del que ha sigut el seu coordinador des dels inicis, el mestre Voro Gómez.
Precisament aquest docent i assessor en matèria lingüística i de noves tecnologies serà qui òbriga l’Escola de Pares amb la seua conferència “Competència digital, ciutadania democràtica i èxit professional”, una aproximació a les professions del futur i les competències a dominar per a tenir èxit, basant-se en els canvis tecnològics, demogràfics i socials. Serà aquest dijous, 12 de novembre, a partir de les 20 hores en la sala d'usos múltiples de l'institut.
Tal com ha posat en relleu el director de l'Antoni Llidó, el prestigi que han aconseguit aquests tallers per al món educatiu es plasmen que el director territorial de Política Educativa, Jaume Fullana, i la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat, Encarna Cuenca, acompanyaran a l'alcalde, José Chulvi i la regidora d'Educació en la inauguració de les jornades.
Chorro ha avançat la temàtica de les sis conferències programades per a enguany, una per mes i que sempre són dijous, des de les 20 a les 21’30 hores dedicant la meitat del temps a dubtes. El director ha assenyalat que la temàtica triada respon als propis suggeriments que aporten els pares, ja que en finalitzar cada conferència se'ls demana que proposen els temes que els interessen.
El 10 de desembre la ponència serà sobre les comunitats d'aprenentatge, a càrrec de l'equip directiu i AMPA de l'IES Veles i Vents de Gandia; El 14 de gener parlarà la inspectora d'Educació Rosa Sánchez Valcárcel de com aprendre llengües a Europa, Programes Europeus i aprenentatge en secundària: L'11 febrer serà la professora de l'IES Sor Isabel de Villena a València qui aborde la relació entre adolescència i sexualitat; El 10 de març la psicòloga clínica i mare d'estudiants en l'IES, María León de Guzman, tractarà de la importància de les paraules a l'hora de parlar amb els fills; i el 14 abril tancarà l’Escola de Pares un monòleg en clau d'humor, a càrrec del professor de l'IES Manuel Broseta de Banyeres de Mariola, Josep Vanyó Tudela, qui ironitzarà sobre els límits de l'adolescència.
Com sempre, les conferències són d'accés gratuït i estan obertes a tots els interessats, tinguen o no fills en l'IES Antoni Llidó.