Els usuaris del Centre de Dia de Xàbia gaudiran de teràpies assistides amb gossos gràcies al finançament d'Obra Social La Caixa

09 nov 2015 L'equip d’Asiscan començarà a treballar en aquest projecte pioner a partir de la setmana vinent

Els usuaris del Centre de Dia de Xàbia podran beneficiar-se durant els pròxims mesos d'un projecte molt especial per a millorar la seua salut gràcies a la subvenció d'Obra Social La Caixa. Es tracta de teràpies assistides amb animals ensinistrats i estarà a càrrec de l'associació local Asiscan.
Avui la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert, i els directors de les tres oficines que té La Caixa a Xàbia han estat en el Centre de Dia amb l'equip, tant l'humà com el caní, que a partir de la setmana vinent s'encarregarà d'aquestes teràpies, consistents en dues sessions per setmana, una enfocada al vessant cognitiu i una altra a l'emocional.
Tal com ha explicat l'edil, quan La Caixa va oferir una ajuda econòmica de 10.000 euros a l'Ajuntament perquè ho destinara a algun projecte social es va pensar a provar amb aquestes teràpies, que són pioneres en la Marina Alta i amb beneficis comprovats per a les persones majors.
I és que la presència dels gossos millora l'estat d'ànim de les persones i sobretot, té efectes benèfics contra la solitud. A més, interactuar amb una mascota, amb alguna cosa tan ximple com acariciant-la, provoca un estat de pau i tranquil·litat en les persones i també els ajuda a no sentir-se inútils. En el cas de majors que pateixen demència i no poden comunicar-se amb normalitat amb altres persones, poden connectar-se amb la realitat comunicant-se amb els gossos.