L’Escoleta Municipal de Xàbia compleix 25 anys facilitant la conciliació de la vida laboral i familiar

06 nov 2015

Municipal “L’Oroneta” de Xàbia compleix enguany 25 anys des de la seua obertura en 1990. Ahir, la regidoria d'Educació va voler celebrar aquest espacial aniversari amb una xarrada que va reunir a famílies i professionals involucrats en els diferents serveis municipals vinculats a aquest sector.
La regidora d'Educació, Montse Villaverde, va obrir l'acte recordant els inicis de l’ Escoleta, que va obrir a iniciativa de la llavors regidora Maribel Molina, qui va detectar la necessitat arran de la creixent incorporació de la dona al mercat laboral i com a eina bàsica per a poder conciliar aquesta vida amb la familiar.

Per a posar-la en marxa es va comptar amb la col·laboració de les pediatres del Centre de Salut i María José Espasa i es va prendre com a referència les escoles infantils d'Elx.
“Durant tot aquest temps l’Escoleta ha estat sempre, oferint un clima de seguretat i confiança als xiquets i xiquetes que han passat per ella, facilitant el desenvolupament de les seues capacitats cognitives, la seua personalitat, autonomia personal i imaginació i treballant perquè escola i família actuen com a binomi inseparable en el creixement vital dels alumnes”, va assenyalar Villaverde.
L'edil va aprofitar per a agrair públicament el gran treball i implicació de les mestres Ana, Pepa, Rosa i Tere, que estan recolzades per l'auxiliar Virginia i la cuinera Vicki, un equip que ha aconseguit que l’ Escoleta “siga l'espai en què les famílies troben les eines necessàries per a afrontar una tasca tan important com és l'educació dels seus fills i filles”, va dir.
Després de la introducció de la regidora, els assistents van poder veure un emotiu vídeo amb fotografies del dia a dia de l’escoleta comentades per persones relacionades amb el món de l'educació. Després la mestra, orientadora, terapeuta i mediadora familiar Cecilia Martí va oferir una xarrada sobre l'educació en l'àmbit de la família titulada “Família i escola; remant en una mateixa adreça”.