AMJASA cedix a Pedreguer l'ús de les seues conduccions per abastir d'aigua la urbanització Montesolana

05 nov 2015 Esta mesura sols es prendrà en situacions d'emergència i si no compromet el subministrament a Xàbia

L'empresa municipal d'aigues de Xàbia, AMJASA, permetrà que Pedreguer es conecte a les seues canonades que passen junt a un dels pous d'Ocaive per donar servei a la urbanització Montesolana.

Així ho han signat este matí l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i l'alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, en una reunió en què també ha estat present el gerent d'AMJASA, Josep Lluis Henarejos.

Es dóna la circumstància que l'Ajuntament de Pedreguer és propietari d'un pou en Ocaive i que junt a eixa parcel·la transcorre una canonada d'AMJASA. Amb això, conectar-se a la anomenada infraestructura per bombejar aigua fins el dipòsit de Montesolana es convertix en l'opció més eficient en cas de necessitat.

El contracte té una vigència de 15 anys i Pedreguer assumirà el cost de la intervenció així com un canon d'ús (al mateix preu que la Comunitat de Regants de Pedreguer aplica a AMJASA). De la mateixa manera, el contracte signat entre les dos parts establix que es prioritzaran les necessitats d'abastiment de Xàbia en cas que s'hagen de transferir cabdals.

Segons Josep Lluis Henarejos este acord es situa en el marc de la solidaritat entre municipis de la Marina Alta i respon a una necessitat de justícia social.