El Mercat de Xàbia reprèn aquest mes “Mercatchef” el seu popular curs de cuina per a xiquets

05 nov 2015 Enguany els millors alumnes podran participar en una final amb premis i tindran la visita de reconeguts xefs

El Mercat Municipal de Xàbia reprèn a la fi d'aquest mes els populars tallers de cuina per a xiquets que cada dissabte al matí revolucionen les seues instal·lacions. La segona edició de Mercatchef Junior arriba amb novetats i de la mà de l'acadèmia de cuina Sabor de Sal, que ha replantejat el format per a combinar-ho amb un concurs en el qual els tres millors alumnes de cada setmana es classificaran per a una final en la qual hi haurà premis per als guanyadors. A més, enguany es comptarà amb el suport de xefs de reconegut prestigi, que seran els qui proposen les receptes que aprendran els petits cuiners cada setmana.
La regidora responsable de Fires i Mercats, Tere Bisquert, ha assenyalat que aquests tallers arriben sota el lema “Som el que mengem” i amb la filosofia d'acostar no solament el vessant lúdic de la cuina als xiquets, sinó també la importància de consumir productes frescos i saludables, a més de transmetre'ls els avantatges de comprar en el petit comerç com el mercat, en el qual trobaran una atenció molt més propera i personalitzada. És més, Bisquert s'ha fet ressò de la problemàtica que suposa l'obesitat infantil en aquest país, per la qual cosa aquest tipus d'iniciatives deuen plantejar-se com una manera de fomentar l'alimentació sana i equiparar-la en importància a la pràctica de l'esport.
Mercatchef Junior començarà el 28 de novembre i seguirà els dissabtes 5, 12 i 19 de desembre. Hi haurà un màxim de 15 xiquets per setmana, dels quals es classificaran tres per a la final de l'últim dia. Les inscripcions, que ja estan obertes per un preu de 15 euros, es poden realitzar en l'oficina de Creama (Avinguda Trenc d’Alba numero 2 o al telèfon 965794266). Aquesta activitat està dirigida a xiquets i xiquetes d'entre 8 i 12 anys, que primer faran la compra i després aprendran a cuinar les receptes que es plantegen cada setmana, que podran degustar al final del matí, tal i com ha detallat el coordinador del projecte, Antonio Morollo.
El responsable de l'acadèmia Sabor de Sal ha avançat que els tallers comptaran amb el suport de cuiners tan coneguts com Alberto Ferruz, del Bonamb, Juan Vicente Más, David Ariza o Quique Dacosta i que s'espera que més professionals de la cuina i personalitats conegudes recolzen aquesta iniciativa, que després de nadal tindrà un nou cicle de tallers.
Des de l'associació de venedors del Mercat, Rosi Caballero, ha mostrat el total suport a aquesta iniciativa i ha assenyalat que com a col·laboració, les parades regalaran el gènere necessari per als plats de les classes. La iniciativa a més compta amb el patrocini d'altres empreses de la comarca com Puga, Hostalbe o Unipro.