Carlos Fuster presenta a Xàbia un llibre que se submergeix en el món de la pansa i els riuraus

04 nov 2015 És el diumenge 15 de novembre

Xàbia acollirà diumenge que ve 15 de novembre la presentació del llibre “Els Riuraus. L’elaboració de la pansa”, de l'historiador i investigador Carlos Fuster Montagud, conegut en les xarxes socials com “Riurau amb panses”.
Fuster plasma en aquesta obra divulgativa els seus anys d’investigació sobre el comerç de la pansa, que durant els segles XIX i XX va ser un important sector econòmic i mitjà de vida per a moltes famílies de la comarca.
El llibre recopila de forma didàctica tot el relacionat amb la fabricació de la pansa i del món social i econòmic que envoltava aquest procés: des de la vida en el camp, la escaldà o l'arquitectura associada. També incorpora més de 350 fotografies antigues i actuals, receptes i un glossari.
Aquesta cita amb la història i l'etnografia local tindrà el millor escenari: el riurau de Catalá d’Arnauda. Estarà l'autor, que comptarà amb el suport de l'escriptora local Pepa Guardiola, gran apassionada del tema, i de l'alcalde, José Chulvi.
La presentació és a les 12 del migdia i a continuació hi haurà una degustació de panses, coca i mistela. Aquesta activitat està organitzada per la regidoria de Cultura de Xàbia, que dirigeix Quico Moragues i recomanada dins de la Ruta dels Riuraus de la Marina Alta.