Xàbia centra el mes de novembre a sensibilitzar i educar contra la violència masclista

03 nov 2015 L'Ajuntament reforça els tallers educatius per a xiquets i professors

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha confeccionat una àmplia programació d'activitats culturals, divulgatives i educatives per a aquest novembre, un mes en el qual es redoblen els esforços a conscienciar contra la violència masclista. L'edil Montse Villaverde ha explicat que aquesta programació especial, en el marc de la commemoració del Dia Internacional per l'eliminació de la Violència de Gènere, reforça enguany la seua vessant educativa, ja que estan convençudes que és la base per a eradicar la violència i el masclisme. És per açò que s'han organitzat tallers per a escolars de diferents franges d'edat, així com per a professors compromesos a treballar per la coeducació.
La psicòloga del departament d'Igualtat, Eugenia Bolufer, ha detallat el calendari d'activitats obertes per al públic en general, que arranca el dijous 12 de novembre amb una xarrada en el Cívic Punt en la qual s'informarà a les residents en l'Arenal de tots els recursos que posa a la seua disposició l'Ajuntament en matèria de protecció i assistència enfront dels maltractaments. També des d'aqueix dia s'alliberaran en seus municipals com són el Cívic Punt, l'oficina de Turisme de Duanes o la Casa de Cultura una sèrie de llibres que aborden la temàtica de la dona, lectura que anirà acompanyada d'una llibreta perquè les persones que el lligen puguen aportar les seues opinions i deixar les seues dades per a poder crear un club de lectura de persones amb inquietuds feministes.
També hi haurà un curs d'extensió universitària oferit per la UNED (la matrícula es pot realitzar en el seu web) durant els matins dels dissabtes 14,21 i 28 de novembre de forma presencial (en la Biblioteca) o be online titulat “El maltractament psicològic i social en la violència de gènere”.
Ja el divendres 20 hi haurà un contacontes per a adults (a les 20’30 hores en la Casa de Cultura) amb l'obra “La Ventafocs ja no creu en prínceps blaus”, mentre que el dimecres 25, a les 13 hores, hi haurà una concentració en la porta de l'Ajuntament i es llegirà un manifest per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, i el dijous 26 es durà a terme la campanya de vacunació contra la violència, impulsada per l'associació Matria i que cerca comprometre a les persones a prendre una actitud activa en la lluita contra aquesta xacra social. Les taules estaran enfront del Centre de Salut i en la plaça Marina Alta.
D'altra banda, s'han planificat unes activitats dirigides a col·lectius específics com són un curs sobre igualtat de gènere i coeducació per a professors i tallers de coeducació per a primària com “Oliver Button és una xiqueta” o “Disney Woman world" (també anomenat taller de desprincesament) i per als estudiants d'ESO, titulat “El mite de l'amor romàntic” i una campanya per a fer visibles els micromasclismes.
A més d'aquestes activitats de conscienciació, l'Ajuntament de Xàbia té en el Centre Social un equip permanent format per una advocada, una treballadora social i una psicòloga per a assessorar i ajudar a dones que pateixen situacions de maltractament, sempre de forma gratuïta i confidencial.