Xàbia torna a reclamar a la Conselleria que reforme el col•legi Graüll i solvente les deficiències en els centres de primària

30 oct 2015 El ple mostra el seu compromís amb la Igualtat i aprova mocions per a demanar un millor finançament autonòmic i el rescat de la Sanitat

L'Ajuntament de Xàbia va celebrar ahir el seu ple ordinari corresponent al mes d'octubre, una sessió en la qual es van aprovar per unanimitat pràcticament tots els assumptes de l'ordre del dia. Entre ells van destacar diverses mocions que reclamen tant al govern autonòmic com al central que assumisquen les seues obligacions en matèria d'educació, sanitat o finançament.
L'alcalde, José Chulvi, va presentar un text dirigit a la conselleria d'Educació que arreplega totes les reivindicacions de la comunitat escolar relatives als centres d'educació primària, amb l'ampliació i reforma del col·legi Graüll com a necessitat més apressant i la instal·lació de jocs escolars en els patis d'infantil o primària dels centres Trenc d’Alba, Arenal i Vicente Tena. La moció també deixa patent la voluntat de Xàbia de tenir una seu autònoma de l'Escola Oficial d'Idiomes amb capacitat per a atendre les necessitats dels veïns i veïnes. La Corporació va recolzar de forma unànime aquest document de reivindicacions que portarà l'edil d'Educació, Montse Villaverde, a una pròxima reunió fixada ja en la conselleria.
Altres mocions autoritzades per unanimitat van ser les presentades per l'edil de Compromís, una d'elles reclamant el rescat de la gestió sanitària i instant a la Generalitat al fet que, en tant, comprove que l'empresa concessionària compleix amb totes les seues obligacions, i una segona reclamant una reforma del sistema de finançament autonòmic més just amb els valencians i que reconega el deute amb aquesta comunitat.
També l'Ajuntament de Xàbia va plasmar en una moció el seu compromís amb les polítiques d'Igualtat, fent visible la seua repulsa a qualsevol acte de violència masclista i mantenint programes de suport a les víctimes.
L'única moció que no va tirar endavant va ser la presentada pel PP reclamant la retirada dels polítics de les meses de contractació, ja que solament va comptar amb el vot de la portaveu popular i dos edils no adscrits enfront de 17 vots en contra.
Respecte als punts de caràcter ordinari, el Consistori va aprovar demanar una subvenció a la Diputació per a obres de millora en eficiència energètica per a l'enllumenat públic i, per via d'urgència, es va agilitar la devolució al FOMIT d'un milió d'euros no utilitzat (a causa de les baixes en les adjudicacions) per a l'adequació del nou edifici municipal del Portal del Clot.
En matèria d'Urbanisme, l'Ajuntament va acordar la resolució del PAI Adsubia-Cansalades 11 i assumir subsidiàriament la conclusió de la urbanització. També rebutjar l'alternativa de 160 habitatges presentada per la mercantil Huertos del Montgó per als sectors Montgó 3 i 4, deixant desert el concurs. Segons va explicar la responsable d'Urbanisme, Isabel Bolufer, els últims informes tècnics municipals, que són de gener de 2015, consideren que el projecte presentat no s'ajusta a la normativa, mentre que no compleix l'ús assistencial-sanitari que es demana en les bases que marquen el desenvolupament del sòl. “Després de repassar tota la documentació, els tècnics de l'Ajuntament estan segurs que es promou un ús residencial pur i dur” i per tant es desvirtua l'inicialment plantejat, va recalcar Bolufer.
Frenar aquest projecte a les faldes del Montgó va comptar amb el vot a favor de PSPV i Compromis, amb el vot en contra dels edils no adscrits Oscar Antón i Juan Luis Cardona i les abstencions del PP i els No Adscrits Juan Ortolá i Tere Bisquert.
Finalment, Xàbia va aprovar una nova tanda d'al·legacions davant la proposta de partió del domini públic marítim terrestre proposat per Costes en el tram que comprèn des del port a la Cala Blanca. Entre elles, que l'aparcament de la platja de l'Arenal quede fóra de l'afecció i pase a ser municipal.