El Cor de la Generalitat Valenciana actuarà a Xàbia el proper divendres 6 de novembre

29 oct 2015 El concert, en l'església de Sant Bertoméu, serà gratuït

El proper divendres 6 de novembre, els aficionats a la música coral tindran l'oportunitat d'escoltar a Xàbia al cor de la Generalitat Valenciana, una de les millors agrupacions del país i cor titular de les temporades líriques del Palau de les Arts.
El concert serà a les 21 hores en l'església de Sant Bertomeu i tindrà entrada gratuïta. El Cor de la Generalitat, dirigit per Francesc Perales, oferirà un repertori de temàtica religiosa, amb peces relacionades amb el record als difunts i que està especialment dedicat a Inmaculada Tomás, qui fou la sotsdirectora de CulturArts Música i ha faltat recentment.
El regidor de Cultura de Xàbia, Quico Moragues, ha assenyalat que aquest concert és una gran oportunitat per als aficcionats a la música vocal de gaudir a Xàbia d'una actuació de gran nivell i a càrrec d'una agrupació amb tant prestigi i solvència com el cor de la Generalitat, que a més de cantar assíduament en el Palau de la Música de València ha estat present en les temporades i festivals espanyols més importants i també en festivals europeus.

Des de la seua arribada al Palau de les Arts, el Cor ha intervingut en quasi totes les seues produccions, principalment baix la batuta de Lorin Maazel, Zubin Mehta i Omer Meir Wellber. Algunes d'aquestes actuacions han sigut arreplegades en DVD: Fidelio, que va obrir la temporada inaugural del coliseu, Turandot, Götterdämmerung, Cyrano de Bergerac, al costat de Plácido Domingo, El rei que rabió de Ruperto Chapí, La Bohème, etcètera.
Ha sigut guardonat amb la Medalla d'Honor del Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, la Medalla Commemorativa del XXV Aniversari del Palau de la Música de València, el premi Clar de Llums de la Universitat de València, El Importante de l'Editorial Premsa Valenciana i la Medalla al Mèrit en les Belles arts de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos.
El seu enregistrament per a Sony al costat de Plácido Domingo i l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, Domingo Verdi, ha obtingut el Grammy Llatí al Millor Àlbum de Música Clàssica 2014.

 

Programa

“Vita mortuorum in memoria vivorum est posita” (Cicerón)

In memoriam Inmaculada Tomás

 

O vos omnes Tomás Luis de Victoria (1548-1611)

Missa Pro Defunctis a 5 voces Cristóbal de Morales (1500-1553)

Introitus

Kyrie

Lugebat David Absalon Nicolás Gombert (c.1495-1560)

Miseremini fideles animarum Ginés Pérez (1548-1612)

Libera me Alonso Lobo (1555-1617)

Versa est in luctum Alonso Lobo (1555-1617)

Selig  sind die Toten Heinrich Schütz (1585-1672)

Benedictus Salvador Giner (1832-1911)

O vos omnes Pau Casals (1876-1973)

Salve Regina Francis Poulenc (1899-1963)

COR DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Francesc Perales, director