La mesa de coordinació contra la violència de gènere aborda els 43 casos que exigeixen seguiment a Xàbia

28 oct 2015 Aquest fòrum reuneix a tots els departaments i forces de seguretat involucrats en l'atenció integral a les víctimes

L'Ajuntament de Xàbia ha reunit avui la mesa de coordinació contra la violència de gènere, un fòrum de contacte i anàlisi en el qual estan representats tots els departaments municipals, recursos autonòmics i forces de seguretat que es mobilitzen en aquesta lluita.
La reunió, presidida per les regidores de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, i Igualtat, Montse Villaverde, s'ha centrat en l'estudi dels casos de maltractaments contra dones denunciats en la població i com respondre a ells amb protocols efectius i oferint a la víctima un tracte sensible i eficaç.
Segons ha informat Gisbert, actualment hi ha 43 casos a Xàbia que exigeixen seguiment. D'ells, 28 estan qualificats com de risc “no apreciable”, 14 de risc baix i un de nivell mitjà. També es realitzen labors de vigilància per a garantir el compliment de les 22 ordres d'allunyament en vigor.
No obstant açò, la major preocupació tant de l'Ajuntament de Xàbia com de les forces de seguretat està en “totes aquelles dones que pateixen violència i no denuncien, ja que si no donen la veu d'alarma no podem protegir-les” ha assenyalat la responsable de Seguretat. És per açò que Gisbert ha insistit en la importància de denunciar (el telèfon d'atenció a les víctimes de maltractaments és el 016) i deixat clar el compromís total del Consistori en no deixar soles a les víctimes de la violència masclista, “una xacra que tant dany està fent a les dones”.
Per la seua banda, la regidora d'Igualtat ha recordat que l'Ajuntament té personal especialitzat per a donar una atenció integral a qualsevol dona maltractada, tant des del punt de vista social com a psicològica o jurídicament. Villaverde ha garantit que davant qualsevol situació es despleguen tots els mitjans necessaris per a recolzar a la víctima, garantir la seua seguretat i benestar i informar-la de tots els recursos que té a la seua disposició, que són confidencials i gratuïts.
En la mesa de coordinació han estat presents els comandaments de la Guàrdia Civil i Policia Local així com els agents de la Benemérita que atenen les denúncies per violència de gènere i les de la Unitat d'Atenció i Protecció Social (UAPS) del cos local, així com la responsable de l'Oficina d'Atenció al Delicte del Jutjat. També les tècniques de Serveis Socials que presten l'atenció psicològica i jurídica en aquests casos i treballen en la prevenció.
Precisament en aquest sentit, pròximament es presentarà un programa d'activitats per a novembre amb el qual es pretén donar visibilitat a aquesta xacra social i conscienciar als més joves que cal viure les relacions de parella en igualtat.