Les festes de la Mare de Déu de Loreto passen amb bona nota una enquesta entre els veïns i veïnes de Xàbia

21 oct 2015 Bous a la mar, el treball de la Comissió i els actes pirotècnics són els aspectes millor valorats

Xàbia. Dimecres, 21 d'octubre de 2015. 248 personeshan participat de l'enquesta que l'Ajuntament de Xàbia va llançar el passat mes de setembre per valorar les festes de la Mare de Déu de Loreto.

En l'acte de presentació dels resultats van estar el regidor de Festes, Antoni Miragall, el regidor de Noves Tecnologies i Transparència, Ximo Segarra, i el president de la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto, Juanjo García.

En total es van plantejar 11 qüestions que els veïns i veïnes havien de valorar com mot bones, bones, acceptables, roïns o molt roïns. De la mateixa manera, es va incloure un últim apartat de resposta oberta per que els participants pogueren exposar de forma més extensa les seues queixes i suggerències.

Els aspectes a valorar foren: puntuació global, durada, jocs i actes esportius, jocs infantils, concerts i actes culturals, bous a la mar i baret, actes pirotècnics, ocupació de l'espai públic, informació dels actes, treball de la comissió i treball de la Regidoria de Festes.

Tots van meréixer l'aprovat majoritàri i alguns com el treball de la Comissió, bous a la mar i actes pirotècnics es van qualificar com "molt bons".

Per la seua part, en el capítol de queixes i suggerències, va quedar de manifest que la sensibilitat respecte de l'ús d'animals en festes populars va en augment, ja que foren diverses persones les que van posar en tela de juí esta pràctica. També es va demanar que augmentaren els actes culturals i els concerts i es limitaren pràctiques molestes com ara despertades i discomòbils.