Creu Roja dóna les claus per a una vida més saludable en la Trobada per a la Salut de Xàbia

14 oct 2015 Quasi 500 escolars participaran en els tallers sobre alimentació, sexualitat, conductes addictives igualtat i educació vial

L'Ajuntament de Xàbia i la Creu Roja van de la mà en la prevenció i divulgació dels hàbits saludables entre els veïns. La setmana vinent se celebrarà en el municipi la VI Trobada per a la Salut, un fòrum obert tant a joves com a la població en general en el qual es promociona la salut i la importància de l'acció preventiva.
La programació preparada per Creu Roja en col·laboració amb les regidories de Sanitat, Joventut i Marina Salut mobilitza a diferents professionals del sector, especialistes en camps com l'endocrinologia, la fisioteràpia o la medicina interna i a associacions locals com les Mestresses de casa o els jubilats.
La trobada es realitzarà del dimecres 21 al divendres 23 en el Riurau d’Arnauda, ha explicat el president de Creu Roja, José Luis Doménech, i per ella passaran quasi 500 estudiants d'entre 11 i 16 anys. Per a ells s'han preparat tallers i stands temàtics sobre educació vial, alimentació saludable, prevenció de conductes addictives, igualtat, educació sexual i autoestima, ha detallat Lorena Bas, tècnica en salut de Creu Roja Xàbia.
A les vesprades (a partir de les 16’30 hores) el programa està pensat per al públic en general i tindrà stands tan interessants com el d'alimentació saludable i endocrinologia, fisiodeportivo, primers auxilis o medicina interna. A més d'informació directa i consells oferits per professionals, també s'han preparat tallers interessants, ha apuntat des de Creu Roja Salut Úrsula Bas.
La vesprada del dimecres hi haurà consells per a prevenir la diabetis, una classe de primers auxilis enfocada a com actuar davant una parada cardíaca o un taller de relaxació. També hi haurà jocs tradicionals per a xiquets a partir de les 17 hores, un berenar a força de tapes saludables preparades per les associacions de jubilats, els qui també oferiran una actuació del cor.
La vesprada del dijous, a més dels stands, els assistents podran revisar-se la vista, conèixer què és la reflexologia podal o la cuina energètica i apta per a intoleràncies. També un taller de taichí a partir de les 17’30 hores amb la col·laboració d’Afido, i un berenar oferit per les mestresses de casa, els qui també faran una actuació sorpresa.
La regidora de Sanitat de Xàbia, Pilar Zamora, ha definit aquestes jornades com molt interessants i ha convidat a tots els veïns al fet que aprofiten l'oportunitat de parlar amb professionals de la salut i conèixer les rutines que ens poden portar a tenir millor salut. Per la seua banda, l'edil de Joventut, Ximo Segarra, ha felicitat a Creu Roja per aquest tipus de fòrums en els quals consciencien als joves de l'important que és portar una vida saludable i ha mostrat el total suport de l'Ajuntament a totes les accions que aposta per la prevenció.