Els xiquets del CD Jávea protagonitzen un intercanvi cultural amb Thiviers

13 oct 2015 La trobada anual entre Amics de Thiviers i Amis de Jávea permet conèixer aquesta regió francesa a mig centenar de xabieros

Mig centenar de veïns de Xàbia han viatjat aquest pont festiu a França dins dels intercanvis culturals que es realitzen anualment entre les associacions Amics de Thiviers i Amis de Jávea. En aquesta ocasió, han sigut els xiquets de l'equip de futbol infantil del CD Jávea i els seus familiars els qui han participat en la jornada de convivència entre els municipis germanats, jugant un partit amistós contra l'equip homòleg del club Els Thiberienne football.
A més participar en l'esdeveniment esportiu, la delegació xabiera ha pogut conèixer municipis tan bonics com Carcassone, Brantôme, Sant Jean de Col·le, els castells de Hautefort i Bourdeilles o la granja d'oques de Andrévias. I sobretot, estrènyer llaços d'amistat amb els amics que durant aquests dies els han acollit en les seues cases i fet d'amfitrions en excursions i activitats de germanor.
En representació de l'Ajuntament de Xàbia va estar la regidora Marta Bañuls, qui va participar en la recepció oficial que van brindar al grup de xabieros tant l'alcalde de Thiviers com la diputada nacional Colette Langlat. Bañuls els va fer lliurament d'una placa commemorativa en record d'aquest nou intercanvi cultural.
Per la seua banda, l'associació Amics de Thiviers, presidida per Ismael Doménech va portar com a regals per al club de tennis de Thiviers una samarreta i un poster de David Ferrer amb la signatura de l'esportista i una de les raquetes amb les quals va jugar la Roland Garros.
El moment més emotiu del viatge es va viure en el sopar de germanor entre les dues associacions quan els francesos van demanar un minut de silenci en record d'Isabel Gavilá, una veïna de Xàbia morta recentment i qui ha participat durant molts anys en aquestes trobades entre Xàbia i Thiviers que van començar els escolars de tots dos municipis en els anys 70 i que van tenir com a assoliment més significatiu l'agermanament oficial entre les dues poblacions.